Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Moeder bevalt van tweeling maar besluit één baby in haar buik te laten

LaTroya Woolridge was pas 24 weken zwanger van een tweeling toen ze plotseling vreselijke buikkrampen kreeg en misselijk werd. Ze wist: dit is niet goed. 

In het ziekenhuis kwam ze erachter dat de weeën al waren begonnen.

Klein
Ze kreeg de keuze: óf een keizersnede, óf een natuurlijke bevalling. Ze koos voor het laatste. En hoewel zij en haar man het liever anders hadden gezien, kwam toch hun dochter al ter wereld. Haar dochter woog maar 500 gram bij de geboorte – ze was veel te vroeg geboren. Maar haar zoon wilde nog niet weg bij zijn moeder. Artsen zeiden tegen de vrouw dat haar zoon beter zo lang mogelijk in haar buik kon blijven, zodat hij nog verder kon groeien. Dit zou beter zijn voor zijn algehele gezondheid.

Twee weken
LaTroya: “Ik wist niet eens dat dit mogelijk was. Ik had wel eens gehoord dat tweelingen een aantal minuten of uren na elkaar worden geboren, maar dat ze echt dagen kunnen schelen, verbaasde mij.” Intussen vocht haar kleine meisje voor haar leven op de intensive care. De moeder hield veel rust en leefde heel gezond, om zo goed mogelijk voor haar jongen in haar buik te zorgen. Precies 2 weken na de geboorte van haar dochter Amara kwam haar zoon Arthur ter wereld. Ook hij werd naar de intensive care gebracht – want de geboorte kwam nog altijd weken te vroeg.

Hoop houden
Het lijkt nu met beide kinderen naar omstandigheden goed te gaan. Het stel hoopt dat hun kinderen over een paar weken uit het ziekenhuis mogen en mee naar huis kunnen.

LEES OOK:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Little Things. Beeld: Kijk

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien