Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Moeder raakt verlamd als haar dochter 7 maanden oud is: 'We leerden samen lopen'

Aiysha Hancock (21) was volledig gezond toen haar dochtertje Aurora 1,5 jaar geleden werd geboren. Maar toen ze 7 maanden oud was, raakte Aisyha ineens verlamd.

De jonge moeder bleek de zeldzame ziekte Guillain-Barré syndroom (GBS) te hebben, waardoor ze verlamd raakte en zelfs een tijd in coma lag.

Advertentie

Pinnen en naalden
“Midden in de nacht werd ik wakker met hevige pijn”, vertelt Aisyha aan The Sun. “Ik voelde intense steken, alsof er pinnen en naalden in mijn been werden gestoken. Ook voelde mijn lichaam heel zwaar. Er was duidelijk iets niet in orde.”

Coma
In het ziekenhuis werd ze aan het beademingsapparaat gelegd. “Zonder hulp kon ik niet ademen.” Ook pompten ze haar vol medicatie om de schade aan haar hart en longen te beperken. Uiteindelijk heeft Aisyha meer dan een maand in coma gelegen. Haar dochtertje was in de tussentijd zo gegroeid, dat ze haar bijna niet meer herkende. “Stille tranen rolden over mijn wangen.”

Verlamd
Door haar verlamming kon ze Aisyha ook niet meer lopen. “Mijn dochter en ik leerden samen lopen.” Dat klinkt schattig, maar is natuurlijk verschrikkelijk. Gelukkig gaat het langzaamaan steeds een beetje beter. Het gezicht van Aisyha is nog steeds verlamd, maar ze werkt aan haar lach.

Motivatie
Aishya heeft geen zin en ook geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Ze is allang blij dat ze het heeft overleefd. Dankzij dagelijkse fysiotherapie kan ze haar armen en benen weer bewegen. “Mijn dochtertje Aurora is mijn motivatie om vooruit te blijven gaan. Ik wil een ondersteuningsgroep voor andere GBS-patiënten gaan opzetten. ”


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sun. Beeld: Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien