Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Natalia (38) komt er dankzij een miskraam achter dat ze al 5 jaar kanker heeft

Normaal gesproken ben je kapot van verdriet als je een miskraam krijgt. Toch was dat bij Natalia De Masi niet het geval. Zij was achteraf heel blij met haar miskraam, want hierdoor kwam ze erachter dat ze al vijf jaar kanker had. 

De 38-jarige moeder uit Melbourne (Australië) wilde heel graag samen met haar man een kindje en na een reeks testen was ze dan eindelijk zwanger. Natalia was door het dolle heen, maar haar vreugde sloeg al snel om in verdriet toen ze de baby al vroeg verloor. Ze was pas zes weken zwanger.

Advertentie

Kanker
In eerste instantie was ze natuurlijk ontzettend verdrietig, maar uiteindelijk noemt ze de miskraam een ‘wonder’. Want door de miskraam ontdekte de vrouw dat ze een dodelijke vorm van kanker heeft. Als ze geen miskraam zou hebben gehad, was haar kanker waarschijnlijk onopgemerkt gebleven en zou het uiteindelijk haar dood zijn geweest. “Het heeft mijn leven gered”, vertelt ze opgelucht.

Niet ziek
“Het was een droevige tijd. Het was mijn eerste zwangerschap, dus het was een behoorlijke schok”, legt Natalia uit. “Ik had niet echt tijd om te rouwen, want niet veel later kreeg ik te horen dat ik kanker had.” Natalia kon het gewoon niet geloven. “Ik had geen symptomen en ik voelde me helemaal niet ziek”, gaat ze verder. “Ik denk dat dat het meest angstaanjagende deel is, het feit dat de ziekte zich onopgemerkt kon verspreiden.”

Geen symptomen
Natalia bleek een gastro-enteropancreatische neuroendocriene tumor te hebben. Dat is een mond vol, maar betekent in het geval van Natalia dat ze een tumor had in delen van het maagdarmkanaal. En de tumor kan zich verspreiden naar de maag, dunne darm, dikke darm, rectum en de blindedarm. De tumor kan goedaardig, maar ook kwaadaardig zijn. In beide gevallen kan het voorkomen dat de tumoren geen symptomen veroorzaken. Mocht dit wel het geval zijn, dan zijn het hele onduidelijke. Zo kun je last krijgen van diarree, buikpijn, een opgeblazen gevoel en verlies van eetlust. Oftewel: niet iets om je écht zorgen over te maken.

Kinderen
Sinds haar diagnose wordt Natalia regelmatig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de tumoren niet zijn gegroeid. Verder gaat het goed met Natalia. Ze heeft ondertussen twee zonen gekregen: Noah (7) en Liam (4). Op dit moment is ze opnieuw zwanger. Daarnaast is Natalia stiefmoeder van May (10), het kindje van haar echtgenoot Steve Gersh (38).

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Sun. Beeld: Twitter & iStock. 

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien