Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Op deze plek in Nederland wonen de gezondste en gelukkigste mensen

Inwoners van Noord-Drenthe zijn gelukkig, gezond én voelen zich veilig. Uit het onderzoek blijkt dat het gebied rond Assen op al deze punten beter scoort dan het Nederlandse gemiddelde.

Mensen uit de Randstad zijn een stuk minder tevreden.

Advertentie

Drenthe
Bij de Brede Welvaartsindicator, het onderzoek waar het om gaat, is gekeken naar inkomen, gezondheid, veiligheid en woonplezier: “We onderzoeken hoe mensen welvaart ervaren”, zegt historicus Bas van Bavel van de Universiteit Utrecht bij de NOS. In Drenthe is sprake van herstel na de economische crisis, al is er nog steeds sprake van veel werkloosheid. “Maar economische groei is niet allesbepalend”, meent de onderzoeker.

“Alles wat een dorp nodig heeft, hebben we hier”, zegt een vrouw uit Eelse die 25 jaar geleden vanuit Noord-Brabant naar Drenthe verhuisde, bij de NOS: “We hebben het bos, een meer en we wonen vlak bij Groningen en Assen.”

Randstad
Randstedenaren hebben het minder goed. Amsterdam scoort slecht op het gebied van huisvesting, de prijzen voor zowel huur- als koopwoningen rijzen de pan uit. In Rotterdam is het juist slecht gesteld met werkgelegenheid. Ook voelen inwoners van de Randstad zich vaak onveilig. Alles bij elkaar scoort de provincie Zuid-Holland het laagst op het gebied van brede welvaart. 

Weten hoe het met provincies als Groningen en Limburg zit? In het artikel vind je meer informatie, evenals het verslag van het onderzoek. 

Ook onze boswachter Hanne is dol op Drenthe, zoals je kunt zien in de video hierboven. 

Bron: NOS. Beeld: iStock 

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Lees meer

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien