Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Op deze plek in Nederland wonen de gezondste en gelukkigste mensen

Inwoners van Noord-Drenthe zijn gelukkig, gezond én voelen zich veilig. Uit het onderzoek blijkt dat het gebied rond Assen op al deze punten beter scoort dan het Nederlandse gemiddelde.

Mensen uit de Randstad zijn een stuk minder tevreden.

Advertentie

Drenthe
Bij de Brede Welvaartsindicator, het onderzoek waar het om gaat, is gekeken naar inkomen, gezondheid, veiligheid en woonplezier: “We onderzoeken hoe mensen welvaart ervaren”, zegt historicus Bas van Bavel van de Universiteit Utrecht bij de NOS. In Drenthe is sprake van herstel na de economische crisis, al is er nog steeds sprake van veel werkloosheid. “Maar economische groei is niet allesbepalend”, meent de onderzoeker.

“Alles wat een dorp nodig heeft, hebben we hier”, zegt een vrouw uit Eelse die 25 jaar geleden vanuit Noord-Brabant naar Drenthe verhuisde, bij de NOS: “We hebben het bos, een meer en we wonen vlak bij Groningen en Assen.”

Randstad
Randstedenaren hebben het minder goed. Amsterdam scoort slecht op het gebied van huisvesting, de prijzen voor zowel huur- als koopwoningen rijzen de pan uit. In Rotterdam is het juist slecht gesteld met werkgelegenheid. Ook voelen inwoners van de Randstad zich vaak onveilig. Alles bij elkaar scoort de provincie Zuid-Holland het laagst op het gebied van brede welvaart. 

Weten hoe het met provincies als Groningen en Limburg zit? In het artikel vind je meer informatie, evenals het verslag van het onderzoek. 

Ook onze boswachter Hanne is dol op Drenthe, zoals je kunt zien in de video hierboven. 

Bron: NOS. Beeld: iStock 

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Lees meer

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien