Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Nederlands meisje gewond geraakt door telefoongebruik in bad

Een Nederlands meisje is gewond geraakt doordat ze met haar telefoon in bad was gestapt. Artsen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk waarschuwen in het tijdschrift Journal of Medical Case Reports dan ook voor telefoongebruik in bad.

Het 13-jarige meisje liep flinke brandwonden op maar maakt het naar omstandigheden goed.

Advertentie

Schreeuw
Het meisje was in bad gegaan met haar mobiele telefoon terwijl deze in de oplader zat. De artsen melden dat ze zelf niks van het voorval kan herinneren, maar de telefoon naar alle waarschijnlijkheid in het badwater heeft laten vallen. Haar moeder hoorde een schreeuw vanuit de badkamer en trok direct de lader uit het stopcontact, meldt NOS.

Brandwonden
De tiener raakte kort buiten bewustzijn en had zelfs kort last van spiersamentrekkingen. Aan het ongeluk hield ze 2 duidelijke brandwonden over, eentje op haar buik en een grote wond op de hand waarmee ze de telefoon vasthield. Toch denken de artsen dat ze niet direct een schok heeft gekregen door de telefoon, maar door de oplader van het apparaatje.

Waarschuwing
De artsen waarschuwen dan ook voor telefoongebruik in bad. Het is namelijk niet de 1e keer dat er een jong persoon verwond is geraakt door telefoongebruik in de badkamer. In 2017 werd er zelfs een 14-jarig meisje geëlektrocuteerd, waarna ze aan de verwondingen overleed.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: NOS. Metronieuws. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien