Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Kun je na een negatieve testuitslag alsnog besmet zijn met het coronavirus?

Steeds meer mensen laten zich bij klachten testen op het coronavirus. Heel goed, maar wat als je een negatieve testuitslag krijgt? Kun je dan alsnog besmet zijn?

En moet je bij aanhoudende klachten nog steeds thuisblijven?

Advertentie

Klachten

Wanneer je klachten hebt die passen bij het nieuwe coronavirus, zoals hoesten, koorts en kortademigheid, dan kun je je laten testen. Je blijft dan thuis tot je de uitslag van de test hebt. Maar wat als de uitslag van de coronatest negatief is, maar je nog wel klachten hebt? Kun je dan alsnog besmet zijn? En moet je dan thuisblijven?

Thuisblijven

Als je te vroeg een test doet, is de kans groot dat het testresultaat onterecht negatief is. De beste kans op een juiste uitslag heb je op de derde dag waarop je klachten hebt. Dat betekent dat je wel degelijk besmet kan zijn met het coronavirus, terwijl de testuitslag negatief is. Daarom is het verstandig om bij klachten áltijd thuis te blijven. De uitslag van de test is een momentopname en de regel ‘bij klachten blijft u thuis’ blijft dus gewoon staan. Pas als je 24 uur klachtenvrij bent, kun je weer naar buiten.

Krijg je opnieuw klachten of andere klachten die passen bij corona? Blijf dan thuis en maak een nieuwe testafspraak of neem contact op met de huisarts.

Zelfzorg bij corona: dit moet je wel en niet doen


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: GGD, RTL Nieuws. Beeld: iStock

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien