Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Nicolette Kluijver openhartig over longziekte: 'Ik ben het vertrouwen in m'n lijf verloren'

Het is inmiddels 2 jaar geleden dat Nicolette Kluijver officieel schoon werd verklaard van longkanker. Ze kijkt terug op een heftige en zware strijd. “Het is een heel negatieve bladzijde in mijn leven.”

Om te vieren dat ze inmiddels helemaal schoon is, is ze aanvoerder geworden van benefietactie Nederland staat op tegen kanker.

Advertentie

Oprakelen
Aan RTL Boulevard geeft ze toe dat ze gelijk weer spijt had nadat ze hier ‘ja’ tegen had gezegd. “Het rakelt alles wel weer op”, legt ze uit. “Het is een heel negatieve bladzijde in mijn leven. Ik hoop dat ik het nu voor mezelf positief kan maken en hier iets goeds mee kan doen.” Normaal gesproken probeert de presentatrice dit onderwerp namelijk te vermijden. “Vooralsnog probeer ik zo min mogelijk geconfronteerd te worden met kanker.”

Vertrouwen verloren
Het evenement Nederland staat op tegen kanker bestaat sinds 2010 en haalt geld op voor onderzoek naar de ziekte. De aandacht die met deze actie wordt gecreëerd is heel belangrijk voor Nicolette. Ze is namelijk nog steeds bang voor de ziekte. “Ik ben het vertrouwen verloren in mijn lijf”, legt ze uit. “Hoe kan het nou dat ik op deze leeftijd zoiets ergs moet meemaken?”

Blinde paniek
Zelfs als ze een beetje verkouden is, wordt de blondine gelijk angstig. “Ik ben meteen in blinde paniek.” Ze heeft dan ook de afgelopen twee jaar in een overlevingsstand doorgebracht. “Nu besef ik pas dat het echt mis kan gaan.” Maar aan de andere kant heeft de ziekte ook iets positiefs gebracht, want ze is ontzettend dankbaar voor alles en iedereen. “Ik probeer echt meer te genieten van het leven en ik denk dat als ik dit niet had meegemaakt, ik veel sneller door het leven was gerold.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: ANP

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien