Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Nieuwe horecazaak ‘HHB’-winnares Anna Yilmaz eindelijk open

Leuk nieuws voor Heel Holland bakt-winnares Anna Yilmaz. Aanstaande vrijdag opent haar horecazaak Anna’s Smaakatelier eíndelijk haar deuren.

De zaak is gevestigd in haar woonplaats Amersfoort (aan de Sint Jansstraat) en Lucas Bolsius, de burgemeester van de stad, zal vrijdag de opening verrichten. Vanwege de coronacrisis mag er verder geen publiek bij aanwezig zijn.

Advertentie

Anna’s Smaakatelier

In november vorig jaar maakte Anna (winnares van seizoen 2018-2019) bekend dat ze haar droompand had gekocht. Op Instagram schreef ze: “Het heeft even geduurd maar eindelijk kan ik het van de daken schreeuwen. Een droompand in de binnenstad van Amersfoort waar jij straks kunt genieten van taartjes, lunch en nog veel meer. Het is echt een zoektocht geweest en COVID-19 maakte het niet makkelijker… Maar wat ben ik dankbaar en wat voel ik mij gezegend dat dit op mijn pad is gekomen. Nog een paar weken dan krijg ik de sleutel en kan het klussen beginnen.”

Verbouwing

De afgelopen maanden gaf ze haar volgers regelmatig een update van de verbouwing van haar pand. Dat bleek nog een flinke klus. In februari schreef ze op Instagram: “VERBOUWEN… Dit is wel even andere koek.  Al 5 weken lang, 6 dagen per week loop ik rond in deze outfit. Het is een enorme klus!! We zijn nog lang niet klaar maar ik lach nog steeds hoor.”

Opening

Aanstaande vrijdag is het eindelijk zover: dan opent Anna de deuren van haar zaak. En daar is ze maar wat blij mee. Je kunt bij Anna’s Smaakatelier niet alleen terecht voor taart, koffie en lunches, maar ook voor masterclasses en proeverijen, laat ze weten.

Heel Holland bakt

Anna won in 2019 Heel Holland bakt. Destijds werkte ze nog bij de Koninklijke Marine en was bakken slechts een hobby. Vorig jaar besloot ze het roer écht om te gooien, haar baan op te zeggen en voor een fulltime bakcarrière te gaan.

Ik bakte de finaletaart van ‘Heel Holland Bakt’ en dit zette ik op tafel

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Omroep MAX.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó zien de postzegels voor Máxima's 50e verjaardag eruit

Koningin Máxima krijgt ter ere van haar 50e verjaardag op 17 mei haar eigen postzegels. Eén postzegel bevat een persoonlijke noot. 

Haar man, koning Willem-Alexander, kreeg ook eigen postzegels toen hij 50 werd op 28 april 2017.

Advertentie

Zwart-witportret

Het speciale postzegelvel ‘Koningin Máxima 50 jaar’ telt in totaal vijf verschillende zegels. Het velletje heeft een opvallende indeling, aangezien het prachtige zwart-witportret van de jonge koningin twee keer zo groot is als de postzegels in kleur. De postzegels worden doorsneden door smalle, geknikte lijnen in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Betrokkenheid

Máxima Zorreguieta werd op 17 mei 1971 geboren in Buenos Aires in Argentinië. In 2002 trouwde ze met prins Willem-Alexander. Sinds 2013 ondersteunt ze hem bij het vervullen van zijn taken. Ook zit onze koningin in de Raad van State en vervult ze diverse functies in binnen- en buitenland. Ontwerper Maud van Rossum koos voor de postzegels foto’s van koningin Máxima die haar betrokkenheid tonen in haar verschillende functies. De kleurenfoto’s zijn gemaakt door fotograaf Robin Utrecht.

Werkkamer Willem-Alexander

Het bijzondere aan het zwart-witportret is dat dit een privéfoto is. Deze prachtige foto trok de aandacht van Van Rossum tijdens de tv-toespraak van Willem-Alexander vanuit zijn werkkamer. Postnl kreeg speciaal toestemming om de foto te gebruiken, als klein inkijkje in hun privéleven. “Het is een prachtig beeld, heel intiem”, zegt Van Rossum. “Ik denk niet dat een koningin ooit zo op een postzegel is afgebeeld.”

170 jaar

Het is dit jaar 170 jaar geleden dat de eerste postzegel in Nederland verscheen, toen met een portret van koning Willem III. “Er is natuurlijk geen enkel ander onderwerp dat zo vaak op Nederlandse postzegels is afgebeeld als het Oranjehuis”, zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van Postnl. “Daar zijn we enorm trots op.”

De Máxima-zegels, die geschikt zijn voor post tot 20 gram binnen Nederland, zijn vanaf 17 mei te krijgen.

Máxima 50-special: dit verzweeg Máxima voor haar ouders:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Postnl. Beeld: Getty Images

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó zien de postzegels voor Máxima's 50e verjaardag eruit

Koningin Máxima krijgt ter ere van haar 50e verjaardag op 17 mei haar eigen postzegels. Eén postzegel bevat een persoonlijke noot. 

Haar man, koning Willem-Alexander, kreeg ook eigen postzegels toen hij 50 werd op 28 april 2017.

Advertentie

Zwart-witportret

Het speciale postzegelvel ‘Koningin Máxima 50 jaar’ telt in totaal vijf verschillende zegels. Het velletje heeft een opvallende indeling, aangezien het prachtige zwart-witportret van de jonge koningin twee keer zo groot is als de postzegels in kleur. De postzegels worden doorsneden door smalle, geknikte lijnen in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Betrokkenheid

Máxima Zorreguieta werd op 17 mei 1971 geboren in Buenos Aires in Argentinië. In 2002 trouwde ze met prins Willem-Alexander. Sinds 2013 ondersteunt ze hem bij het vervullen van zijn taken. Ook zit onze koningin in de Raad van State en vervult ze diverse functies in binnen- en buitenland. Ontwerper Maud van Rossum koos voor de postzegels foto’s van koningin Máxima die haar betrokkenheid tonen in haar verschillende functies. De kleurenfoto’s zijn gemaakt door fotograaf Robin Utrecht.

Werkkamer Willem-Alexander

Het bijzondere aan het zwart-witportret is dat dit een privéfoto is. Deze prachtige foto trok de aandacht van Van Rossum tijdens de tv-toespraak van Willem-Alexander vanuit zijn werkkamer. Postnl kreeg speciaal toestemming om de foto te gebruiken, als klein inkijkje in hun privéleven. “Het is een prachtig beeld, heel intiem”, zegt Van Rossum. “Ik denk niet dat een koningin ooit zo op een postzegel is afgebeeld.”

170 jaar

Het is dit jaar 170 jaar geleden dat de eerste postzegel in Nederland verscheen, toen met een portret van koning Willem III. “Er is natuurlijk geen enkel ander onderwerp dat zo vaak op Nederlandse postzegels is afgebeeld als het Oranjehuis”, zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van Postnl. “Daar zijn we enorm trots op.”

De Máxima-zegels, die geschikt zijn voor post tot 20 gram binnen Nederland, zijn vanaf 17 mei te krijgen.

Máxima 50-special: dit verzweeg Máxima voor haar ouders:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Postnl. Beeld: Getty Images

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Déze kant-en-klaarproducten zou je eigenlijk vers moeten kopen

Sommige producten haal je nou eenmaal erg makkelijk als kant-en-klaarproducten in huis. Citroensap, pestosaus en een dressing voor door de sla zijn daar een goed voorbeeld van. Waarom zou je moeilijk doen en het zelf maken? Nou, omdat dat veel gezonder is.

We begrijpen je als geen ander: je hebt net een lange werkdag achter de rug en het oproepgeluidje van Teams suist nog door je oren. Heel logisch dat je dan een potje guacamole pakt in plaats van een avocado. Je weet wel dat het gezonder is om zelf die avocado tot guacamole te prakken, maar misschien weet je nog niet waaróm het gezonder is. We leggen het je graag uit.

Advertentie

Calorieën

Deze zag je waarschijnlijk niet aankomen: verse guacamole bevat méér calorieën dan guac uit een potje. De avocado is een vetproduct, het voordeel is wel dat het gezonde vetten zijn. In guacamole uit een potje zit maar 3,7 procent avocado, dus eigenlijk is het heel logisch dat het aantal calorieën dan lager ligt. Maar, daardoor loop je dus ook flink wat gezonde vetten (en vitamines) mis.

Plastic citroen

We hadden het er net al even over: citroensap. Dat zit vaak in zo’n geel plastic citroenvormig pakje met een tuit. Je hebt het vast in huis. Misschien goed om meteen even de houdbaarheidsdatum te checken, want dit zijn vaak producten die al járen in de koelkast staan. Als je dan toch die plastic citroen vast hebt, gooi hem dan meteen weg. Om de smaak van deze nepcitroen nog een beetje levendig te houden, stoppen fabrikanten er namelijk conserveermiddelen en sulfieten in. Klinkt het uitknijpen van een echte citroen nu nog steeds niet de moeite waard?

Bellissimo

Pesto is altijd een goed idee. Behalve als het een sausje uit de koeling is. De kruiden die gebruikt worden voor pesto uit een potje lijken in de verste verte niet meer op wat ze zouden moeten zijn, waardoor je nauwelijks nog van voedingsstoffen kunt spreken. Het is vaak ook een raadsel wat voor kaas ze gebruiken – mascarpone, roomkaas, clotted cream? Het is niet altijd even helder. Bellissimo? Niet echt.

Tube suiker

Als wij ‘salade’ zeggen, waar denk jij dan aan? Sla, tomaat, kip, ei, carpaccio? De meeste salades hebben in ieder geval één ding gemeen: dressing. Die zou je zelf kunnen maken, maar je hebt natuurlijk ook van die tubes in het schap van de slasaus. Wie denkt te weten hoe ongezond ze zijn, heeft het wellicht mis. Dressing uit een verpakking is eigenlijk gewoon een tube suiker met een beetje dressing en conserveermiddel. Toch maar zelf een lekkere dressing maken de volgende keer?

Nóg meer suiker

Waar je echt beter mee uit kunt kijken, is kant-en-klare havermout. Dat bevat zoveel suikers dat je na een kom van je favoriete ontbijt al op de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid suikers zit. Zelfs als je een soort koopt waar géén gedroogde bessen of ander fruit in zit, krijg je nog steeds heel veel suikers binnen. Wil je weten of jouw pak havermout ook zoveel suikers bevat? Naturelhaver bevat 0 tot 1 gram suiker, haver uit een pakje bevat al snel 11 tot 14 gram suiker. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is 25.

Voor alle kant-en-klaarproducten geldt: check de verpakking. Kijk naar de houdbaarheidsdatum, het suikergehalte en het aantal conserveermiddelen (E-nummers). Zie je een getal waarvan je denkt: dat lijkt me erg veel? Ga dan op zoek naar een alternatief.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Real SimpleHealthylives.nlConsumentenbond. Beeld: Getty Images/Cultura RF

kant-en-klaar-producten pin

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Déze kant-en-klaarproducten zou je eigenlijk vers moeten kopen

Sommige producten haal je nou eenmaal erg makkelijk als kant-en-klaarproducten in huis. Citroensap, pestosaus en een dressing voor door de sla zijn daar een goed voorbeeld van. Waarom zou je moeilijk doen en het zelf maken? Nou, omdat dat veel gezonder is.

We begrijpen je als geen ander: je hebt net een lange werkdag achter de rug en het oproepgeluidje van Teams suist nog door je oren. Heel logisch dat je dan een potje guacamole pakt in plaats van een avocado. Je weet wel dat het gezonder is om zelf die avocado tot guacamole te prakken, maar misschien weet je nog niet waaróm het gezonder is. We leggen het je graag uit.

Advertentie

Calorieën

Deze zag je waarschijnlijk niet aankomen: verse guacamole bevat méér calorieën dan guac uit een potje. De avocado is een vetproduct, het voordeel is wel dat het gezonde vetten zijn. In guacamole uit een potje zit maar 3,7 procent avocado, dus eigenlijk is het heel logisch dat het aantal calorieën dan lager ligt. Maar, daardoor loop je dus ook flink wat gezonde vetten (en vitamines) mis.

Plastic citroen

We hadden het er net al even over: citroensap. Dat zit vaak in zo’n geel plastic citroenvormig pakje met een tuit. Je hebt het vast in huis. Misschien goed om meteen even de houdbaarheidsdatum te checken, want dit zijn vaak producten die al járen in de koelkast staan. Als je dan toch die plastic citroen vast hebt, gooi hem dan meteen weg. Om de smaak van deze nepcitroen nog een beetje levendig te houden, stoppen fabrikanten er namelijk conserveermiddelen en sulfieten in. Klinkt het uitknijpen van een echte citroen nu nog steeds niet de moeite waard?

Bellissimo

Pesto is altijd een goed idee. Behalve als het een sausje uit de koeling is. De kruiden die gebruikt worden voor pesto uit een potje lijken in de verste verte niet meer op wat ze zouden moeten zijn, waardoor je nauwelijks nog van voedingsstoffen kunt spreken. Het is vaak ook een raadsel wat voor kaas ze gebruiken – mascarpone, roomkaas, clotted cream? Het is niet altijd even helder. Bellissimo? Niet echt.

Tube suiker

Als wij ‘salade’ zeggen, waar denk jij dan aan? Sla, tomaat, kip, ei, carpaccio? De meeste salades hebben in ieder geval één ding gemeen: dressing. Die zou je zelf kunnen maken, maar je hebt natuurlijk ook van die tubes in het schap van de slasaus. Wie denkt te weten hoe ongezond ze zijn, heeft het wellicht mis. Dressing uit een verpakking is eigenlijk gewoon een tube suiker met een beetje dressing en conserveermiddel. Toch maar zelf een lekkere dressing maken de volgende keer?

Nóg meer suiker

Waar je echt beter mee uit kunt kijken, is kant-en-klare havermout. Dat bevat zoveel suikers dat je na een kom van je favoriete ontbijt al op de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid suikers zit. Zelfs als je een soort koopt waar géén gedroogde bessen of ander fruit in zit, krijg je nog steeds heel veel suikers binnen. Wil je weten of jouw pak havermout ook zoveel suikers bevat? Naturelhaver bevat 0 tot 1 gram suiker, haver uit een pakje bevat al snel 11 tot 14 gram suiker. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is 25.

Voor alle kant-en-klaarproducten geldt: check de verpakking. Kijk naar de houdbaarheidsdatum, het suikergehalte en het aantal conserveermiddelen (E-nummers). Zie je een getal waarvan je denkt: dat lijkt me erg veel? Ga dan op zoek naar een alternatief.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Real SimpleHealthylives.nlConsumentenbond. Beeld: Getty Images/Cultura RF

kant-en-klaar-producten pin

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien