Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Hiermee hoef je nooit meer het knopje van het stoplicht aan te raken

Probeer jij ook altijd met je elleboog het stoplichtknopje in te drukken? Of met je mouw? Liendenaar Wim Mijderwijk bedacht een slimme oplossing voor het indrukken van het knopje in coronatijd. Dankzij hem hoeven we straks misschien nooit meer het knopje aan te raken.

Al jaren pleegt Wim onderhoud voor de gemeente Schiedam. Hij is verantwoordelijk voor de verkeersinstallaties en kreeg de taak om alle stoplichten in de gemeente te voorzien van een sticker. Daarop stond de oproep voor inwoners om het stoplicht met de elleboog in te drukken. Met de elleboog? dacht Wim. Dat leek hem niet de beste oplossing. “Kinderen komen lang niet altijd met hun elleboog bij dat knopje en sommige ellebogen passen er helemaal niet in”, vertelt hij aan RTL Nieuws.

Advertentie

Voetdrukknop

Hij besloot dat het anders moest en kraakte zijn hersenen over een betere oplossing. Die vond hij: een voetdrukknop. De gemeente gaf hem groen licht en liet hem 2 van zijn knoppen plaatsen. Wim maakte voor deze knop een gele stoeptegel met het woord ‘voetdrukknop’ erop. Wanneer je wilt oversteken bij het stoplicht, hoef je enkel met je voet op de knop te drukken om aan te geven dat je staat te wachten.

Meer gemeentes

“Het werkt fantastisch”, vertelt de trotse Wim in het interview. “Ik ben de enige in Nederland tot nu toe die dit heeft bedacht.” Inmiddels zijn er dan ook meer gemeentes die interesse hebben in de knop. Zo bestelde de gemeente Leidschendam-Voorburg 20 exemplaren en lopen er gesprekken met andere gemeentes.

Handdrukknop

Ook de voetgangers zijn te spreken over de uitvinding. “Door corona gaat nu iedereen erover nadenken dat dat knopje door allerlei mensen wordt ingedrukt”, vertelt Wim. Maar volgens hem is de voetdrukknop ook een uitkomst voor mensen met smetvrees of mensen die hun handen vol hebben aan boodschappentassen of kinderwagens. Wel blijft de ouderwetse handdrukknop ook bestaan. Voor slechtzienden of mensen in een rolstoel kan dit nog altijd nodig zijn.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Rtlnieuws. Beeld: iStock.

Lees meer

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien