Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Ode aan overleden vader in ‘The Voice of Holland’ zorgt bij Waylon voor tranen

Vrijdagavond ging alweer het tiende seizoen van The Voice of Holland van start en zoals we natuurlijk gewend zijn kwamen er heel wat geweldige audities voorbij. Toch was er één auditie die er voor de kijkers en met name Waylon uitsprong: namelijk die van de Friese Maaike de Groot.

Maaike zong namelijk een nummer speciaal voor haar overleden vader.

Advertentie

Optreden met vader
Voordat ze het podium opstapt weet Maaike al voor welke coach ze zou kiezen, mocht het zover komen. “Ik zou heel graag bij Anouk willen.” En die keuze is niet zomaar, zo legt ze uit aan presentator Martijn Krabbe. “Het was mijn eerste nummer die ik ooit heb gezongen met mijn vader dus dat ligt wel dichtbij. Mijn vader speelde vroeger gitaar en trad overal op en dan mocht ik met hem mee.”

Vader trots maken
Helaas is de vader van Maaike 4 jaar geleden overleden aan de gevolgen van longkanker. Deze verdrietige gebeurtenis zorgde ervoor dat Maaike lange tijd geen behoefte meer had aan het maken van muziek. Desondanks staat ze nu weer op het podium met een belangrijk doel, namelijk haar vader trots maken. Hiervoor zingt ze het nummer ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis, een liedje dat ze ook zong tijdens de crematie van haar vader. “Ik ga het nummer voor mijn vader zingen omdat het heel veel betekent. Ik wil hem gewoon heel trots maken.”

Knuffel van jury
Bij jurylid Waylon komt het nummer direct binnen: hij weet dan ook niet hoe snel hij op de knop moet drukken. Ook Ali B. is onder de indruk van het optreden en wil haar graag in zijn team hebben. Wanneer Maaike klaar is met het nummer krijgt ze een staande ovatie en is Waylon er snel bij om haar een knuffel te geven. Ook Ali kan het niet laten. “Mag ik naast haar staan? Ik wil haar gewoon vasthouden”, vertelt hij.

Emotionele Waylon
Wanneer Maaike uitlegt waarom ze voor dit specifieke nummer heeft gekozen, raakt ze een gevoelige snaar bij Waylon. “Wat is hij trots op jou”, zegt hij met een trilling in zijn stem. “Je hebt nu iets gedaan waar je jezelf, je vader en familie eer mee hebt aangedaan. Je hebt mij ontroert.” En na zulke mooie woorden kan Maaike natuurlijk niet anders dan voor Waylon kiezen.

Nieuwsgierig naar het optreden van Maaike? Je kunt ‘m hieronder nogmaals beluisteren:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Voice of Holland. Beeld: ANP, YouTube

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien