Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Olivia Newton-John (70): "Ik wil niet weten hoe lang ik nog te leven heb"

Eind vorig jaar maakte Grease-actrice Olivia Newton-John bekend dat er 20 jaar nadat ze borstkanker overwon opnieuw kanker bij haar is gediagnosticeerd.

In 1992 overwon Olivia Newton-John voor de eerste keer borstkanker, maar in 2017 kwam de kanker terug in haar rug. Een jaar nadat ze schoon werd verklaard, maakte Newton-John bekend dat ze voor de 3e keer is getroffen door kanker en de diagnose borstkanker had gekregen.

Advertentie

Behandeling
De behandeling leek deze keer opnieuw aan te slaan, want begin dit jaar liet ze haar fans weten dat het goed met haar ging. Maar slechts een halfjaar later heeft ze toch slecht nieuws gekregen. In een recent interview met The Independent vertelt ze dat de borstkanker toch is uitgezaaid naar haar andere organen.

Positief
Door de uitzaaiingen weet Olivia Newton-John niet hoe lang ze nog te leven heeft en dat wil ze ook niet weten. “Wanneer je de diagnose van kanker of een andere enge ziekte krijgt, dan krijg je plots een mogelijke tijdslimiet”, vertelt ze in het interview. “Als je de statistieken gelooft, ga je ze laten uitkomen. Als iemand je zegt: ‘je hebt nog zes maanden te leven’, dan zal dat waarschijnlijk ook echt zo zijn, omdat je dat gelooft.” Daarom heeft de actrice besloten dat ze niet wil weten hoe lang ze nog te leven heeft zodat ze zich op het positieve kan focussen.

Geschenk
“Ik heb veel geluk gehad. Ik hebt dit al drie keer heb meegemaakt en ik ben er nog steeds. Ik heb ermee leren leven. Elke dag is een geschenk, vooral nu”, zegt ze over de ziekte.

Vorig jaar is Olivia Newton-John behandeld in haar eigen ziekenhuis. De zangeres heeft in Melbourne het Cancer Welness and Research Centre in Melbourne opgericht. Naast de behandeling in het ziekenhuis zegt ze zelf ook veel te hebben aan een cannabis-behandeling.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: ANP

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien