Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Onderzoek: een glas wijn maakt ons echt gelukkiger

Kun je de hele dag uitkijken naar dat wijntje wat je ’s avonds bij het eten gaat drinken? Dat is helemaal niet zo gek. Uit Brits onderzoek blijkt dat we namelijk echt heel gelukkig worden van een glaasje wijn of bier op zijn tijd.

Wanneer je te veel alcohol drinkt, ben je de volgende dag verre van gelukkig, maar wanneer je drinkt met mate kan het je echt een geluksgevoel opleveren. Uit onderzoek van 2 Britse wetenschappers van de Universiteit van Kent en Sussex blijkt dat wanneer we een drankje drinken, we ons ook echt gelukkiger voelen.

Advertentie

Hoe gelukkig ben je?

Voor het onderzoek gebruikten de wetenschappers data van de Mappiness-app voor de iPhone. Deze app van de Londen School of Economics vraagt gebruikers een paar keer per dag hoe gelukkig ze zijn en wat ze op dat moment met wie aan het doen zijn. Op deze manier willen ze het menselijk welzijn beter gaan begrijpen.

De Britse onderzoek besloten anders te gaan kijken naar de data die verzameld werden via de app. Ze toetsten de 2 miljoen reacties die tussen 2010 en 2013 door 31.000 mensen zijn gegeven op de vraag: zijn mensen echt gelukkiger als ze drinken?

Meer geluk

Uit die reacties bleek inderdaad dat mensen die een drankje dronken in de app op dat moment aangaven dat ze gelukkig waren. De onderzoekers zeggen dan ook dat alcohol drinken leidt tot meer geluk. Maar met mate, natuurlijk.

BEKIJK OOK: Vergeten wijn te koelen? Op deze manier is je fles binnen een kwartier koud:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Sciencedirect.com. Beeld: iStock

wijn

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien