Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Onderzoek: jongeren vinden hun leven zwaarder dan hun ouders vroeger

Uit recente onderzoekscijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat jongeren het tegenwoordig een stuk zwaarder hebben dan hun ouders vroeger. Vooral jongeren tussen de 18 en 25 jaar hebben het zwaar, wijst het onderzoek uit.

Om dit te onderzoeken deed het CBS maar liefst 21 jaar lang onderzoek naar het geluk en de tevredenheid van jongeren.

Advertentie

Ongelukkige jongeren
Het jarenlange onderzoek brengt bijzondere uitkomsten in kaart. Het laat zien dat de jongeren van nu aanzienlijk ongelukkiger en gestrester zijn dan de twintigers van een generatie geleden. Toch geeft het merendeel van de jonge participanten aan niet echt óntevreden door het leven te gaan.

Opvallende uitkomsten
De deelnemende jongeren zijn volgens dit onderzoek voor een groot deel wel gelukkig en tevreden. Maar in vergelijking met eenzelfde onderzoek uit 1997 blijkt dat jonge mensen tegenwoordig toch een stuk minder optimistisch zijn. Opvallend is dat Nederlanders van andere leeftijden aangeven momenteel juist gelukkiger te zijn dan vroeger.

Mogelijke verklaring
Een duidelijke verklaring voor de lagere geluksgraad van de studenten kan het CBS niet geven. De vermoedens luiden dat de toegenomen prestatiedruk onder millennials een groot deel van hun minder positieve gemoedstoestand beïnvloedt. De maatschappelijke druk en hoge studieschulden zouden ook een grote rol spelen, meent onderzoeker Tanja Traag.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien