On Your Feet! nu 50% voordeel per ticket >

Zoek binnen:

'Waar heb jij het meeste spijt van?': onderzoek vertelt wat de antwoorden waren

Sommige mensen geloven dat alles een reden heeft en hebben daarom ook (bijna) nergens spijt van. Maar er zijn ook heel veel mensen die wensen dat ze sommige dingen nét anders hadden gedaan.

Er is eerder Amerikaans onderzoek geweest dat antwoord gaf op de vraag waar hebben we het meeste spijt van en daaruit kwamen onder andere relaties, familie, onderwijs, carriere en gezondheid. Maar wat zouden mensen echt zeggen wanneer je ze deze vraag stelt? Deze vraag werd gesteld op de Amerikaanse website Quora en de antwoorden waren hartverscheurend.

Liefde
“Ik heb er spijt van dat ik nooit verliefd ben geworden op iemand die ook verliefd was op mij toen dat heel makkelijk was om te doen”, schrijft iemand. Iemand anders heeft juist spijt op het gebied van kinderen: ‘Voor zolang ik me kan herinneren, wil ik al kinderen, maar in mijn jongere jaren heb ik mezelf wijs gemaakt dat je daar niet voor hoeft te werken zoals voor een carrière, maar dat het vanzelf wel gebeurt. Dat is niet gebeurd. Ik heb veel dates gehad, maar nooit echt aan kinderen gedacht. Tot ik eind 30 was en eierstokkanker kreeg waardoor ik nooit meer kinderen kan krijgen. Ik denk er elke dag een paar keer aan. Ik zou graag een kind willen adopteren of pleegouder worden en ik hoop dat dat op een dag kan.”

Ouders
Ook familie komt vaak voor als een onderwerp waar mensen spijt van hebben. “Ik heb er veel spijt van dat ik toen ik in de 20 was niet genoeg tijd heb doorgebracht met mijn ouders. Mijn moeder is bijna 20 jaar geleden overleden en ik heb er spijt van dat we nooit echt een vriendschap hebben gehad. In die tijd dacht ik dat ze onredelijk was, maar nu ik ouder ben, kom ik erachter dat ik precies zoals zij denk. Soms wil ik haar bellen en dan realiseer ik me een seconde later dat ze er niet meer is. “

Onderwijs
“Ik zou willen dat ik mijn dromen waar had gemaakt en dat ik was gaan studeren wat ik echt leuk vond in plaats van me zorgen maken om een goede baan. Als ik terug kon in de tijd, zou ik mijn hart volgen en niet naar andere mensen luisteren”, schrijft iemand. ‘Ik heb maar van één ding spijt: de tijd die ik niet door heb gebracht met mijn kinderen toen ze klein waren. Ik werkte hard en had weinig tijd voor mijn gezin. Ik vertel mijn kinderen dat ik daar spijt van heb, maar ik kan de tijd niet terugdraaien. Wanneer je voor kinderen kiest, moeten zij het belangrijkste zijn in je leven”, vertelt een man op de site.

Persoonlijk
Het zijn niet alleen de keuzes in het leven waar mensen spijt van hebben. Mensen hadden zelf dingen ook graag andere gedaan: “Denk niet alleen aan anderen’, schrijft iemand. “Niemand heeft de liefde meer nodig dan jij. Ik zou willen dat ik dat mezelf had verteld, dan had ik mezelf veel tijd kunnen besparen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Independent.co.uk. Beeld: iStock.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien