Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Ongeneeslijk zieke baby achtergelaten in Italiaans ziekenhuis

Een baby met een ongeneeslijke ziekte is in een ziekenhuis in de Italiaanse stad Turijn achtergelaten. Het kindje was gewenst, maar de ouders bedachten zich.

Toen de ouders erachter kwamen dat hij een ongeneeslijke huidaandoening had, liet het stel de baby achter in het ziekenhuis.

Advertentie

Schubben
Giovaninno lijdt aan ‘Harlekijn-ichtyose’. Dit is een zeldzame aangeboren ziekte, waarbij de buitenste laag van de huid niet goed is aangelegd. De droge huid kan hierdoor op schubben lijken. Vanwege ademhalingsmoeilijkheden heeft de baby een hoge kans op infecties, waardoor de aandoening relatief vaak al kort na de geboorte tot de dood leidt.

Adoptie
Sinds de geboorte van de baby hebben de ouders geen contact meer met het kind gehad. Nadat het verhaal van Giovaninno in Italiaanse media was verschenen, kreeg het ziekenhuis tientallen adoptieverzoeken binnen. Deze verzoeken worden eerst beoordeeld door de gemeente Turijn. Maar volgens het ziekenhuis is Giovaninno in ieder geval klaar om naar huis te gaan als er een liefdevol gezien voor hem is gevonden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: iStock

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien