Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Ontroerend: stille ovatie voor geslaagde scholier met autisme

Omdat de autistische Jack Higgins hypergevoelig is voor geluid, besloot de directeur van Carmel High School hun jaarlijkse diploma-uitreiking speciaal voor hem aan te passen. Het hoofd van de school verzocht iedereen in de zaal om niet te klappen en niet te juichen wanneer de scholier op het podium werd geroepen.

In plaats daarvan kreeg Jack een staande ovatie inclusief ‘golf clapping’, wat een geluidloze klapbeweging is.

Advertentie

Dolgelukkige ouders
Directeur Lou Riolo had vooraf met de ouders van Jack overlegd hoe ze de diploma-uitreiking zouden aanpakken. Samen kwamen ze uiteindelijk op het idee van een muisstille uitreiking. “De dag na de uitreiking belden zijn ouders me op. Ze waren dolgelukkig. Elke ouder wil zijn kind zo zijn diploma zien krijgen.”

‘Dappere jongen’
Dat een video van de bijzondere diploma-uitreiking momenteel de hele wereld over gaat, had Lou nooit verwacht. Hij snapt echter wel dat mensen zo ontroerd zijn door de video. “Je ziet een dappere jongen die het podium opstapt. En zijn klasgenoten die hem een hart onder de riem steken. Het laat volgens mij zien dat mensen aardig willen zijn.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: CNN. Beeld: YouTube

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien