Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Wauw: 98-jarige oorlogsveteraan herenigd met jeugdliefde

Het lijkt wel een scène uit een romantisch drama: een 98-jarige Amerikaanse oorlogsveteraan is 75 jaar na dato herenigd met zijn allereerste Franse jeugdliefde. 

De liefde blijkt na al die jaren nog steeds aanwezig te zijn tussen de inmiddels bejaarde mensen.

Advertentie

Liefdesverhaal oorlogsveteraan
Veteraan K.T. Robbins ontmoette de destijds 18-jarige Française Jeannine Gannaye in het Franse plaatsje Meurthe-et-Moselle. De twee jonge mensen vielen direct voor elkaar. Helaas werd hun romance vroegtijdig afgekapt, toen Robbins plots overgeplaatst werd naar een andere locatie.

Huwelijk
De twee geliefden hadden verwacht elkaar snel weer in de armen te  sluiten, maar het leven nam een andere wending. Robbins moest voor zijn werk terugkeren naar de Verenigde Staten, waar hij in het huwelijksbootje stapte met een Amerikaanse vrouw.

Zoektocht
Pas toen de oorlogsveteraan ter ere van D-Day geïnterviewd werd door de Franse televisiezender France 2, vertelde hij dat zijn jeugdliefde Jeannine nooit uit zijn gedachten is verdwenen. Hij vertelde haar heel graag te willen opzoeken, waarna de televisieploeg een ware zoektocht naar de oude vrouw startte.

Hereniging
Al snel wisten de journalisten de inmiddels 92-jarige Jeannine op te sporen. De ontmoeting tussen de twee geliefden is vastgelegd op camera en zowel ontroerend als hartverwarmend om te zien. Wanneer het stel elkaar na 75 jaar weer in de armen sluit, verklaart Robbins: “Ik heb altijd van je gehouden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien