Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

'Op1’-kijkers geërgerd door ongemakkelijke vragen aan Merlijn Kamerling

10 jaar na de dood van zijn vader, besloot Merlijn Kamerling zijn ogen niet langer te sluiten. Hij schreef een boek over de zoektocht naar wie zijn vader was. Maandagavond schoof hij aan bij Op1 om over zijn boek te praten. Maar het gesprek dat ontstond, vonden de kijkers erg ongemakkelijk. 

Er werden volgens hen namelijk nogal ongepaste vragen aan de jongen gesteld.

Advertentie

Nu ik je zie

Nadat Antonie Kamerling in 2010 een einde aan zijn leven maakte, sloot zoon Merlijn Kamerling zich af. Hij wilde niets meer van zijn vader weten. Hij zapte weg bij fragmenten, zette de radio uit als er een liedje langskwam en drukte alle herinneringen aan zijn vader weg. Ook de positieve.

10 jaar na zijn dood, besloot Merlijn dat hij niet langer alles wilde opkroppen. Hij moest ontdekken wie zijn vader was. Over dat proces werd het boek Nu ik je zie geschreven.

Ongemakkelijk

In Op1 kwam Merlijn langs om te vertellen over zijn boek. Maar wat een mooi gesprek had moeten worden, werd volgens de kijkers erg ongemakkelijk.

Op Twitter gaan de kijkers los over de presentatoren die ongepast in gesprek gaan over Merlijns overleden vader.

Antonie Kamerling en Ronnie Flex

Het begon toen Willemijn Veenhoven het gesprek met rapper Ronnie Flex afkapte en overging naar Merlijn Kamerling. “Qua beroemdheid komen jouw vader en Ronnie Flex wel overeen, hè?”, begint ze het interview. Volgens de kijkers is dat een ongepaste vergelijking.

“Verliefd op je vader”

Als het interview verder gaat, komen er meer ongemakkelijke momenten langs. Zo stoort het de kijkers dat Willemijn geen professionele afstand van het onderwerp kan bewaren. “Ik was best wel dol op je vader, ik had een zwak voor hem. Ik was een beetje verliefd op hem. En heel Nederland had het erover, toen je vader zelfmoord had gepleegd”, zegt ze tegen Merlijn. “Het was onmogelijk om je daaraan te onttrekken.”

Kritische berichten

Ook over de rest van het gesprek zijn de kijkers niet te spreken. Op Twitter stromen de kritische berichten over het interview binnen:

Volwassen

Waar de kijkers wel positief over zijn, is de volwassen houding van Merlijn Kamerling. Ze vinden het knap dat hij zo professioneel met de ‘vreemde vragen’ om gaat. Op Twitter krijgt de jongen veel complimenten. “Knap om op deze volwassen wijze je verhaal te doen.”

Het hele interview met Merlijn Kamerling kijk je hier terug.

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress.

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien