Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Opmerkelijke wending in 'Jinek' was eenmalige test volgens RTL

De kijkers van Jinek werden vrijdag verrast door een reclameblok middenin de uitzending. Bij haar aantreden bij RTL deed Eva Jinek namelijk de belofte dat haar talkshow ‘onveranderd’ zou zijn, onder andere zonder onderbrekingen. Die voorwaarden leken nu dus over boord te zijn gegooid.

Vrijdag zag de uitzending er anders uit; waar Eva normaal de aankondiging doet, overgaat tot de commercials en dán met de show begint, kondigde ze dit keer haar gasten aan en begon de aflevering direct. Na de eerste 10 minuten werd het reclameblok gestart.

Advertentie

#Reclame?

Op Twitter stroomden direct de klachten en speculaties direct binnen. ‘Reclame?’, vroegen veel mensen zich af. ‘Zijn de kijkcijfers toch zo slecht dat Eva haar eis tot geen onderbreking door reclame geen gestand kan doen? Dat wordt nog minder kijken door mij dus.’ En: ‘Dan schakel ik over naar #op1!’.

Een test

RTL heeft nu aan AD laten weten dat het reclameblok een experiment was. ‘We hebben eenmalig de enige onderbreking, die normaal direct achter de gastenaankondiging komt, verplaatst om te kijken wat voor effect dit zou hebben.’

Teruglopende cijfers

Het lijkt erop dat Jinek sinds de overstap naar RTL 4 een flinke dip beleeft. Al sinds de start heeft ze te maken met teruglopende kijkcijfers waarbij de week ervoor zelfs een laagterecord werd gemeten. Wel blijft ze vooralsnog de best scorende talkshowster van RTL.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter, AD. Beeld: RTL William Rutten

Lees meer

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien