Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Carolines opruimtip: doe het samen

Opruimen is voor veel mensen geen enorm aantrekkelijke bezigheid. Maar waarom zou je het nuttige niet met het aangename combineren: nodig een vriendin uit en pak het samen aan, adviseert Organizer Caroline.

Laat ik het maar bekennen: ook bij mij thuis schiet de boel weleens van de rails. Dat was zeker het geval in mijn slaapkamer. Om twee redenen: ik ben een gewichtschommelaar en een huizenruiler. Het eerste zorgt voor uiteenlopende garderobes, het tweede af en toe voor halflege kasten voor mijn gasten.

Advertentie

Nu woon ik vrij klein, met weinig bergruimte, dus in mijn slaapkamer stond al tijden in een hoek een stapel volle weekendtassen verstopt onder een sprei. Ja, ik weet het, de slechtst denkbare oplossing, maar op de een of andere manier kwam ik er maar niet toe om alles weer eens georganiseerd in mijn halflege kast te leggen. Druk, druk, druk, geen zin, geen tijd.

Tot ik er last van kreeg, die stapel onder die sprei staarde me steeds vaker verwijtend aan zodra ik mijn ogen opendeed. Om hulp vragen vind ik best lastig, maar ik heb een vriendin van het type opgeruimder-bestaan-ze-niet. Dus toen ze vroeg of we op een zaterdag iets af konden spreken, sms’te ik voorzichtig terug: “Zou je tijd en zin hebben om me te helpen met mijn slaapkamer?” Tot mijn vreugde wilde ze dat.

We hadden een topmiddag, al kletsend en met een gezellige lunch tussendoor hielp ze me uit de brand. Het was best een wijze les voor me, ineens was ik weer even de opruimklant, die wat moeite had met dingen wegdoen. Het drukte me ook weer eens met mijn neus op het feit dat opruimen soms gewoon heel lastig is in je eentje, zelfs als je organizer bent! De moraal van dit verhaal: zie je op tegen een opruimklus? Vraag een vriendin, maak het gezellig én je verzet samen bergen werk!

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op Griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien