Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Waarom je ouderen nooit je zitplaats moet aanbieden in het openbaar vervoer'

Het is een kwestie van beleefdheid: opstaan als er iemand op leeftijd in de bus of trein stapt. En dat doen we allemaal graag.

Maar volgens experts zouden we dat eigenlijk helemaal niet moeten doen.

Advertentie

Fit
Het is voor hun eigen bestwil, zeggen ze. Deskundigen vinden het ‘verplichte staan’ namelijk een manier voor ouderen om actief te blijven. Ze moeten worden ‘aangemoedigd’ om in een actieve modus te blijven. Volgens professor Muir Gray is daarom staan in een bewegende bus, tram of trein een hele goede oefening voor ouderen. Het kan hen helpen om langer fit en vitaal te blijven.

Goed nadenken
Ouderen hebben volgens deskundigen vaak gebrek aan conditie en als ze dus de deur uit zijn, dan moet dat lekker getraind worden. Uit onderzoek blijkt dat mensen op middelbare leeftijd zich zó 10 jaar jonger kunnen voelen als ze lichamelijk wat meer ‘doen’. Ook laten studies zien dat de kans op dementie afneemt wanneer oudere mensen lichamelijk actief bezig zijn. En ja, daar valt simpelweg ergens staan dus ook onder.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Independent. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien