Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Pasgeboren kitten nét op tijd gered uit papiercontainer

Medewerkers van een afvalverwerkingsbedrijf in Leidsche Rijn schrokken zich gister kapot. Vlak voordat er een stapel oud papier door de pers ging, zagen ze iets bewegen: verstopt in een papieren doosje bleek een kleine kitten zitten. De machine kon nog maar nét op tijd worden stopgezet.

De kitten werd naar het Huisdierenmeldpunt Utrecht gebracht. ‘’We schrokken behoorlijk toen ze binnenkwam. Ze had een bloedneus en zag er niet goed uit’’, vertelt vrijwilliger Mike Lodder aan Editie NL.

Advertentie

Onzeker
Hoewel het beter met de kitten gaat, is het nog maar de vraag of ze het gaat redden. ‘’We verzorgen het kleintje en ze krijgt iedere twee uur een flesje, maar we kunnen niet zien hoe het inwendig met haar gaat, dus het is nog spannend,’’ aldus Mike.

Gedumpt
De vrijwilliger gaat er vanuit dat de kitten is gedumpt door mensen. “Dat moet haast wel. Zo’n klein katje belandt niet uit zichzelf in een papierpers.’’ Waar de kitten precies is gedumpt, is nog niet bekend. “Als het katje één kilo weegt wordt ze ingeënt en gaat ze naar het asiel. Daar zal ze moeten wachten op een nieuw baasje.’’

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) binnen je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje.

Bron: EditieNL. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien