Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Patiënten UMC Utrecht kunnen dankzij 'koppelbed' samen met partner slapen

Samen de nacht doorbrengen is het fijnste wat er is. Helemaal voor patiënten in hun laatste levensfase. Daarom komt het UMC Utrecht met ‘koppelbedden’, zodat patiënt en partner lekker tegen elkaar aan kunnen kruipen.

Je herkent het vast wel op vakantie: 2 eenpersoonsbedden tegen elkaar aanschuiven om zo een tweepersoonsbed te creëeren. Het is te doen, maar echt fijn slaapt het niet.

Advertentie

Comfortabel
Op vakantie kun je er om lachen, maar als het gaat om het afscheid van je partner, is zo’n obstakel te groot. Daarom komt het UMC Utrecht met een oplossing: een koppelbed. Dit is een speciaal bedframe met een matras dat aansluit op een ziekenhuisbed. Zo kun je met een speciale constructie eenvoudig van 2 losse bedden een comfortabel tweepersoonsbed maken.

Intimiteit
Het is verpleegkundige Marian Scheepers van verpleegafdeling Medische Oncologie die op het idee is gekomen. Ze las over het bestaan van de bedden en vond dat dat ook in het UMC Utrecht moest komen. “In de allerlaatste levensfase is goed afscheid nemen zo ontzettend belangrijk, voor de patiënt en voor de mensen die moeten gaan achterblijven”, schrijft het UMC Utrecht op Facebook bij een foto van zo’n koppelbed. “Intimiteit is voor veel mensen essentieel daarbij. Dan hoort het dus ook bij goede zorg dat we daar op een comfortabele manier ruimte aan geven.”

Enthousiast
Onder het Facebookbericht reageren tientallen mensen erg enthousiast over het koppelbed. Ze vinden het een prachtig initiatief en ze zijn blij dat patiënten ook in het ziekenhuis ’s nachts lekker tegen hun geliefde aan kunnen kruipen. “Wauw wat fantastisch. En super goed dat dit gerealiseerd is. Hopelijk wordt dit een standaard” en “Wat mooi! Iets eenvoudigs kan zo ontzettend waardevol zijn”, klinkt het.

Het koppelbed is vanaf vandaag beschikbaar op alle afdelingen. Het UMC Utrecht kon aan het speciale bed komen dankzij steun van Stichting Roparun.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: UMC Utrecht. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien