Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Paula (37) sterft na het drinken van teveel alcohol op eerste dag vakantie

De Britse Paula Bishop (37) en haar man waren op de Canarische eilanden voor een mooie vakantie, maar die vakantie eindigde in een nachtmerrie. Paula overleed ’s nachts in haar hotelkamer nadat zij en haar man wat drankjes op hadden. 

Ze had een alcoholvergiftiging opgelopen. Dat terwijl haar man vertelde dat ‘slechts’ enkele biertjes, twee wijntjes en drie of vier Irish coffees op hadden. Haar dood kwam dan ook als een totale verrassing voor haar man.

Advertentie

Normaal
In oktober vorig jaar vertrokken Paula en haar man naar de Canarische Eilanden voor een zonnige, relaxte vakantie. Ze arriveerden in het hotel, gingen gelijk naar de stad, waar ze wat cafés bezochten om wat te drinken. Volgens Paula’s man verliep de dag verder normaal. Paula deed nog even een dutje in de namiddag en at ’s avonds gewoon mee in het restaurant van het hotel. Het stel stuurde zelfs nog wat foto’s van hun vakantie door naar hun familie. Niets wees erop dat Paula die nacht niet zou overleven.

Paar drankjes
“Ze had enkele biertjes op, twee glazen wijn en drie of vier Irish coffees”, vertelt haar man. Dat viel volgens hem echt mee. Velen zouden toch niet meer heel stevig op hun benen staan na dit aantal drankjes, maar als we haar man mogen geloven, dronken ze regelmatig zoveel verschillende drankjes. Volgens hem gedroeg Paula zich ook heel normaal. Ze leek niet overdreven dronken een strompelde ook niet.

Hartslag
Tussen tien en elf uur ’s avonds ging het stel terug naar hun hotelkamer om te gaan slapen. Ook toen merkte haar man niets raars op. Totdat hij rond middernacht wakker werd. Hij merkte op dat Paula niet naast hem lag, maar op de vloer, half steunend tegen een ladekast. “Haar buik voelde koud aan. Ik probeerde een hartslag te vinden. Haar benen waren van kleur veranderd”, legt hij uit. Hij haalde in paniek de security van het hotel erbij, die gelijk de hulpdiensten inschakelden. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar helaas zonder succes.

Alcoholvergiftiging
Volgens de autopsie is Paula overleden doordat haar hart het had begeven door de gevolgen van een alcoholvergiftiging. Dit kwam als een enorme shock voor haar man. Zoveel had ze toch niet gedronken? Paula gedroeg zich namelijk nog heel normaal aan het eind van de avond. Dokter Tim Brennand spreekt van een tragisch ongeluk. Er was geen sprake van een bestaand alcoholprobleem. Paula’s dood is daarom te wijten aan “een alleenstaande acute dosis alcohol”, zegt hij.

Grotere hoeveelheden
Tim vindt het niet verrassend dat Paula en haar man op de eerste avond van hun vakantie wat alcohol nuttigden om hun vakantie in te luiden. “De echte tragedie is hier dat zowel zij als haar man niet beseffen hoeveel alcohol ze consumeerden”, legt Tim uit. Daar kunnen ze zelf niet heel veel aan doen, want volgens Tim serveerden de barmannen grotere hoeveelheden dan normaal, waardoor het koppel veel meer gedronken had dan ze dachten.

Tragisch ongeluk
“Wat de eerste dag van een welverdiende vakantie had moeten worden, werd een nachtmerrie die niemand zich wil voorstellen”, vertelt de familie van Paula. Ze laten weten dat ze troost putten uit het feit dat het gaat om een tragisch ongeluk en geen alcoholprobleem. “Paula was een prachtmens en een liefhebbende vrouw die vol leven zat. We hopen dat andere mensen hier iets van leren en rekening houden met het drinken op reis.”

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Mirror. Beeld: Twitter

Lees meer

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien