Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Opnieuw peuter gestikt in Babybel-kaasje

In België is voor de 3e keer binnen 2 jaar tijd een peuter gestikt in een Babybel-kaasje.

De ronde kaasjes zijn een populaire snack voor jonge kinderen. Er zit om het ronde kaasje heen een rode waslaag die niet eetbaar is.

Advertentie

Eerder gebeurd
Een 2-jarig kind uit België stikte in de snack en werd door hulpverleners nog gereanimeerd. Hij lag enkele dagen in coma. In 2015 en 2016 overleden ook al twee jonge kinderen doordat zij stikten in een hapje van de kaas.

Nootjes
Bij jonge kinderen is het echt oppassen met eten. Er kan gauw iets fout gaan. Belgische kinderlongarts Elke De Wachter: “Hun slikreflex is nog niet helemaal ontwikkeld. Wij hoesten als we ons verslikken en dan komt het brokje snel uit ons strottenhoofd. Maar kinderen kunnen dat dus nog niet.” Nootjes zijn een grote boosdoener. “Kinderen nemen op feestjes vaak een handje nootjes uit de kom, en gaan dan verder spelen. Dan eten ze ervan al lopend en springend, wat het risico op verslikken nog vergroot.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: AD. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien