Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Jongen van 14 eet 'poedersuiker' op en belandt in het ziekenhuis

Een 14-jarige jongen uit Schijndel is in het ziekenhuis beland nadat hij van oudere jongens ‘poedersuiker’ kreeg aangeboden. Hij likte het spul op – maar het bleek om heel iets anders te gaan dan zoete pannenkoek-decoratie.

Het poeder dat de jongen kreeg van anderen op straat, bestond namelijk uit xtc – een harddrug die bij een overdosis heel gevaarlijk kan zijn.

Advertentie

De tekst gaat verder na de video.

Haai doet een leuk kunstje. En nog een keer. En nog een keer.

Mis
“Hij heeft er een keer of 3 flink aan gelikt. Later waren we bang dat hij doodging”, zegt Ferenc van Engeland (15) uit Schijndel, een vriend van de jongen. De politie werd gebeld en zij zorgden ervoor dat de jongen met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Het was goed mis.

Afschuwelijk
Zijn vader vertelt: “Het ging echt slecht met hem, hij viel al een paar keer weg en zat de hele tijd op zijn wangen te bijten”. Inmiddels is de knul weer stabiel. Maar de schrik zit er in zijn hele familie goed in. Volgens vrienden van de jongen werd het spul aangeboden door jongens van 18 uit de buurt. De politie heeft nog niet laten weten of er al iemand is opgepakt.

LEES OOK:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update

Bron: AD. Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien