Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Weggelopen poes is na 17 jaar weer herenigd met haar baasje

Toen Lollypop zeventien jaar geleden van huis weg liep, dachten haar eigenaren niet dat ze haar ooit nog terug zouden zien. Maar onlangs kregen ze een bijzonder telefoontje: de dierenambulance had Lollypop gevonden en wilde haar weer terug naar huis brengen.

Eric de Hont vertelt aan Omroep Flevoland hoe de dierenambulance dit weekend contact met hem zocht. “Bent u het baasje van Lollypop, vroegen ze. Die hebben we gevonden.” Ze was opgedoken in Weesp en haar chip leidde naar de oorspronkelijke eigenaar.

Advertentie

Sceptisch
Eric ging er vanuit dat er sprake was van een misverstand, maar nodigde de dierenambulance alsnog bij hem thuis uit. Sceptisch wachtte hij het af. “Toen we haar zagen, dachten we: ja, dit is haar gewoon.”

Onder hoede genomen
Waar ze al die jaren is geweest, blijft een mysterie. Al denkt Eric niet dat ze de afgelopen zeventien jaar in het wild heeft doorgebracht. “Er zijn wel meer mensen die gevonden katten onder hun hoede nemen. Mijn ouders deden dat vroeger ook vaak. Dan zetten ze bijvoorbeeld af en toe een schoteltje met melk buiten.”

Badkamer
Omdat er inmiddels ook andere katten in huize De Hont wonen, is het nog maar de vraag of Lollypop haar draai zal kunnen vinden. Om te voorkomen dat ze opnieuw wegloopt, houdt Eric haar voorlopig in de badkamer. “Ze zit daar even in quarantaine, omdat ze wel het een en ander mankeert en waarschijnlijk ook vlooien heeft. En daarna moeten we maar zien”, zegt hij.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Omroep Flevoland. Beeld: iStock/Facebook

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien