Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Prins William zei tegen Diana dat hij helemaal geen koning wil worden

Sneu voor zijn vader prins Charles, maar prins William wordt vaak gezien als dé gedroomde koning van Groot-Brittannië. Zelf zat William echter helemaal niet te wachten op die klus.

Dat blijkt uit een nieuwe documentaire van journalist Jeremy Paxman.

Advertentie

Geen koning
Hij vertelt hoe hij jaren geleden prinses Diana sprak tijdens een privélunch waar ze openhartig de gevoelens van haar oudste zoon deelde. “We hadden het over kinderen en ze vertelde dat William haar vaak zei dat hij geen koning wilde worden.” Broertje Harry daarentegen zag het helemaal zitten. “Als jij niet wil, doe ik het wel.”

Hoe William daar nu over denkt en of Harry nog steeds staat te trappelen om op een dag koning te worden, is niet bekend.

Gevangenis
Volgens Jeremy maakte Diana vaak een eenzame indruk en voelde het paleis voor haar als een gevangenis. Dat vertelt hij in een tweedelige documentaire die dinsdag op het Britse Channel 5 wordt uitgezonden. Daarin belicht hij het leven van de kinderen van Queen Elizabeth: prins Charles, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward.

In de schaduw
Hij doet ook uit de doeken dat prinses Anne haar schoonzusje Diana helemaal niet mocht. Terwijl het grote publiek het juist waardeerde dat Diana zo’n doorpakker was, viel dat binnen de familie helemaal niet zo in de smaak. “Ik herinner me hoe Diana zei dat als Anne ergens zou zijn, zij vertrok, omdat Anne altijd sneren uitdeelde.” Volgens de journalist stond Anne in de schaduw van de stralende en alom geliefde Diana, waardoor het leek alsof Anne haar contact met de rest van de wereld een beetje verloor.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Daily Mail. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien