Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Dit is waarom prinses Amalia voor het eerst populairder is dan prinses Beatrix

Het koningshuis is ontzettend populair onder de Nederlanders. Jarenlang is koningin Máxima dé favoriet van het volk, maar ook Amalia doet het goed. Sinds dit jaar heeft de kroonprinses haar oma Beatrix ingehaald.

Prinses Amalia heeft een goede indruk achtergelaten tijdens Koningsdag. Uit een enquête in opdracht van RTL Nieuws blijkt Amalia, na haar ouders, het populairste lid te zijn van het koninklijk huis.

Advertentie

Sympathiek
Net als alle voorgaande jaren is koningin Máxima opnieuw de grote favoriet bij het publiek, gevolgd door haar man koning Willem-Alexander. Jarenlang stond prinses Beatrix op nummer 3, maar dat is nu verleden tijd. Amalia heeft een spurt gemaakt en staat nu op deze plek. Van de 540 ondervraagden, krijgt de kroonprinses een gemiddeld rapportcijfer van een 7,7. Bovendien vindt 6% van de deelnemers haar het meest sympathieke lid van de familie. Bij Beatrix is dit 3%.

Interview
Vooral het interview dat Amalia op Koningsdag gaf aan RTL Nieuws, zorgde ervoor dat de mening in positieve zin is veranderd. Ze kwam tijdens dit gesprek heel sympathiek over, vinden de Nederlanders. Zo gaf ze eerlijk toe dat ze zich goed had voorbereid op de regioquiz van Amersfoort. “Ik had alleen niet uitgezocht hoeveel pannenkoeken er worden gemaakt in de vijf pannenkoekenhuizen. Dat was een vraag waar ik niet op voorbereid was.”

Eerlijke versie
Bovendien vertelde ze dat ze tijdens Koningsdag geen ‘neppe’ versie van zichzelf wil laten zien. “Ik wil mezelf zo goed mogelijk neerzetten en eigenlijk geen showversie van mezelf. Dat zeg ik heel eerlijk.” Kijkers vonden het een prachtig interview – wat haar grote populariteit nu verklaart.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: ANP

Speel hier de snackpuzzel van zondag 19 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zondag 19 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien