Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Dít wist je nog niet over Queen Elizabeth's dochter prinses Anne

De Britse prinses Anne viert vandaag haar 68e verjaardag. De enige dochter van Queen Elizabeth en prins Philip was jarenlang geen populaire royal in Engeland doordat ze naar eigen zeggen “geen sprookjesprinses is”. Er zijn dan ook een aantal dingen die veel mensen niet van haar weten.

Jarenlang moesten de Britten niets van haar weten, maar inmiddels omarmen ze de knorrigheid van prinses Anne.

Advertentie

Prinses Anne in 1989.

222 goede doelen
Prinses Anne mag dan nooit koningin geworden zijn, ze is wel een van de hardst werkende royals. Ze is niet alleen betrokken bij 222 goede doelen, jarenlang legde ze ook honderden werkbezoeken per jaar af. En dat terwijl ze zelf ooit zei dat ze daar helemaal niet geschikt voor is. Zo vertelde ze een fotograaf in Afrika jaren geleden dat ze “geen kunstjes doet”. Anne is geen standaard prinses. Je zit haar op foto’s eerder neutraal voor zich uit kijken dan lachen en gaat al vanaf dat ze een tiener was haar eigen weg.

Prinses Anne met haar ex-man Mark Phillips en zoon Peter.

Olympische Spelen
Zo heet prinses Anne nooit gestudeerd. In haar ogen was dat “een zwaar overschat tijdsverdrijf”. Anne zat liever op haar paard. Ze is dan ook de eerste Britse royal die ooit heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. Anne was in haar jongere jaren niet alleen in de manage te vinden, ze werd ook regelmatig dronken gespot in een nachtclub. Een boek lezen? Dat doen Anne niet. Ze luistert liever naar The Rolling Stones.

Garderobe
Als prinses moet Anne het financieel niet slecht hebben, maar toch geeft ze haar geld niet graag uit. Ze slaapt al dertig jaar in hetzelfde bed en haar kamer wordt steeds opnieuw in dezelfde kleur geverfd omdat de verf nog niet op is. Een waanzinnige koninklijke garderobe als die van Kate en Meghan bezit Anne ook niet. Ze is niet geïnteresseerd in mode en wordt dan vaak ook de slechts geklede royal genoemd. Daarover zei ze ooit: “Als je de mode volgt, moet je elk jaar nieuwe kleren kopen en dat is niets voor mij. Sommige kleren heb ik al jaren en ik zal ze blijven dragen, omdat ik ze leuk vind.”

Prinses Anne in Londen enkele dagen geleden.

 

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje.

Bron: Nouveau.nl. Beeld: Getty.

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien