Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Om vrolijk van te worden: prinses Beatrix lachend aan de poets voor NL Doet

Prinses Beatrix is dan misschien met pensioen, ze zit nog niet achter de geraniums. Of ze nou een lintje doorknipt of de instrumenten van een orkest oppoetst: ze zet zich overal voor de volle 100% voor in.

Vrijdag stak prinses Beatrix haar handen uit de mouwen voor de 15e editie van NL Doet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. In Huizen kreeg zij samen met prins Constantijn de taak om de koperen en zilveren instrumenten van het Leerorkest te poetsen.

Advertentie

Moeilijke plekken
Constantijn stortte zich op de strijkstokken, violen en cello en Beatrix op de blaasinstrumenten als de hoorn. Dat was een pittig klusje. “Er zijn veel moeilijke plekken”, zei Beatrix daarover. “Niet dat iemand straks zegt dat ik het niet goed heb gedaan”, grapte ze. Ze was duidelijk in een vrolijke bui, want over de tuba zei ze schaterlachend: “Dat is voor grote mensen.” Constantijn tipte haar nog om de tuba mee naar huis te nemen.

Superhandig
Ook prins Bernhard en zijn vrouw prinses Annette kwamen een kijkje nemen in Huizen. Maar priegelen is niets voor Bernhard: “Ik ben niet superhandig”, zei hij. Maar toch deed hij natuurlijk ook zijn uiterste best.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien