Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Prinses Elisabeth is begonnen aan militaire studie: stoere beelden naar buiten gebracht

Op 2 september is kroonprinses Elisabeth van België begonnen aan haar studie Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Er zijn nu wel hele stoere beelden naar buiten gebracht van de prinses in actie.

Op het Twitteraccount Belgian Royal Palace werd een tweetal tweets gepost, met daarbij een aantal stoere foto’s van prinses Elisabeth in militair kostuum. Op Instagram werd door het Belgische koningshuis een video geplaatst van de prinses tijdens de eerste dagen van haar opleiding.

Advertentie

Sociale en Militaire Wetenschappen

Prinses Elisabeth zal minstens één jaar de opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen volgen. Ze krijgt daarbij ook een militaire grondvorming. Daarnaast volgt ze vakken als geschiedenis, sociologie en psychologie. Dit komt haar in de toekomst, wanneer ze staatshoofd is, goed van pas. Een staatshoofd in België wordt namelijk automatisch ook opperbevelhebber van de strijdkrachten. Dit is in Nederland niet zo.

Voorbereiding

Voor de zomer behaalde Elisabeth haar diploma van het Atlantic College zonder eindexamen te hoeven doen. Deze examens gingen wegens het coronavirus niet door. In de zomer heeft de prinses hard gewerkt aan haar conditie ter voorbereiding op haar nieuwe studie. Tijdens de opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen heeft de prinses een strak dagschema en leeft ze als echte militair. Een pittige studie waarbij ze alleen in de weekenden naar huis mag.

Stoere beelden

Op social media krijgen we een uniek inkijkje in het nieuwe leven van de prinses. Bij de foto’s op Twitter wordt geschreven: “Prinses Elisabeth en haar medestudenten startten op 2 september met de militaire initiatiefase in het Kamp Elsenborn te Bütgenbach. Het is een belangrijk onderdeel van haar opleiding (1ste jaar) Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School.” Bij de video op Instagram staat de aanvullende tekst: “Deze initiatiefase wordt op 25 september afgesloten met een militaire plechtigheid in de KMS. De leerlingen die geslaagd zijn, ontvangen dan hun blauwe muts in het bijzijn van hun familieleden. De beelden tonen hoe een dag in het kamp eruitziet voor de Prinses en haar peloton.⁣”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Prinses Elisabeth en haar medestudenten startten op 2 september met de militaire initiatiefase in het Kamp Elsenborn te Bütgenbach. Het is een belangrijk onderdeel van haar opleiding (1ste jaar) Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Deze initiatiefase wordt op 25 september afgesloten met een militaire plechtigheid in de KMS. De leerlingen die geslaagd zijn, ontvangen dan hun blauwe muts in het bijzijn van hun familieleden. De beelden tonen hoe een dag in het kamp eruitziet voor de Prinses en haar peloton.⁣ —————⁣ La Princesse Elisabeth et ses camarades de promotion ont entamé la phase d’initiation militaire le 2 septembre dernier. C’est sur les terrains du camp militaire d’Elsenborn (Bütgenbach) que ce camp d’initiation a lieu. La cérémonie de remise des bérets bleu en présence des parents, le 25 septembre prochain à l’ERM, marquera la fin de cette phase d’initiation militaire. Ce camp fait partie de la formation à l’Ecole Royale Militaire (ERM) de la Princesse, où elle suit la première année en Sciences sociales et militaires. Les images illustrent le déroulement d’une journée type à Elsenborn pour la Princesse et son peloton.⁣ —————⁣ Princess Elisabeth and her fellow students started the military initiation phase in Camp Elsenborn in Bütgenbach on September 2. It is an important part of her education (1st year) Social and Military Sciences at the Royal Military Academy (RMA). The blue beret ceremony in the presence of parents on September 25 at the RMA will mark the end of this military initiation phase. The images illustrate what a day in the camp looks like for the Princess and her platoon.⁣ ⁣ @royal_military_academy @defensie.ladefense #initiatie #initiatiekamp #campdinitiation #peloton #platoon #militair #kamp #camp #militaire #military #militarycamp #schietoefening #pratiquedutir #targetpractice #camouflage #taktiek #tactiek #tactics #sport #groepssport #sportengroupe #groupsport #drill #teambuilding #defensie #defence #Elsenborn #BelgianRoyalPalace #MonarchieBe⁣ ⁣⁣ 🎥 Kristiaan Grauwels

Een bericht gedeeld door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) op

Maandsalaris? Prinses Elisabeth gaat dit bedrag per dág verdienen

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Twitter, Instagram, Blauwbloed. Beeld: ANP

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien