Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dít prinsesje heeft stiekem dezelfde naam als haar moeder Máxima

Vandaag is het Moederdag en dat betekent ook een extra fijne dag vol liefde voor onze koningin Máxima. Want natuurlijk is ze koningin, maar ze is ook gewoon moeder.

Máxima heeft drie dochters: Amalia, Alexia en Ariane.

Advertentie

Wat een prachtige naam
En wat weinig mensen weten is dat één van haar meiden stiekem óók Máxima heet. Zo hebben Willem-Alexander en Máxima hun derde dochter voluit de naam Ariane Wilhelmina Máxima Inés gegeven. Ariane werd op 10 april 2007 geboren en is nu 11 jaar. Ze wordt officieel aangeduid als Hare Koninklijke Hoogheid prinses Ariane der Nederlanden.

Hoe ze bij haar naam komt? Willem-Alexander vindt Ariane een mooie naam en vond het daarom passend bij Amalia en Alexia. Ariane betekent de eerbiedwaardige. Wilhelmina komt van de overgrootmoeder van Willem-Alexander. Inés komt weer van de jongste zus van koningin Máxima vandaan.

Ariane is de derde in de lijn der troonopvolging. Ze woont met haar gezin in Wassenaar en gaat naar de Openbare Bloemcampschool. Ze houdt net als haar zussen van paardrijden en hockey, maar ook van ballet, tekenen en gitaarspelen.

Samen met hun moeder:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien