Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Privéfoto's van koningin Elizabeth te paard gedeeld vanwege kroningsjubileum

Vandaag zit koningin Elizabeth alweer 67 jaar op de troon. Ter ere van dit jubileum zijn er privéfoto’s van de queen te paard gedeeld. 

Op deze foto’s is te zien hoe de koningin op haar 14-jarige paard Balmoral Fern rijdt. Balmoral Fern is een berg- en heidepony uit het noorden van Engeland. Elizabeth rijdt al haar hele leven graag paard en doet dit ook op haar 94-jarige leeftijd nog regelmatig.

Advertentie

Zelfisolatie

67 jaar geleden werd Elizabeth tot koningin gekroond. Helaas kan de koningin er dit jaar geen groot feest om vieren, ze zit namelijk in zelfisolatie in Windsor Castle. Niet omdat ze het coronavirus heeft, maar omdat ze tot de risicogroep behoort met haar hoge leeftijd. Haar personeel werkt in ploegendienst om haar tegen het virus te beschermen. Gelukkig bezit de koningin een gigantisch landgoed bij het kasteel. Ze hoeft zich dan ook niet te vervelen tijdens haar isolatie. Ze kan haar paardrij-hobby nog met gemak uitoefenen.

Kroning

Koningin Elizabeth werd in het jaar 1953 gekroond. Toch was ze al koningin sinds 6 februari 1952, toen haar vader koning George VI overleed. De officiële kroning was ruim een jaar later, omdat er veel voorbereidingen voor moesten worden getroffen. Inmiddels is ze al 67 jaar koningin, daarmee is ze de langst regerende monarch die het koninkrijk ooit heeft gekend.

Het is 1 juno geweest: dít was Máxima’s eerste uitstapje

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Linda. Beeld: Brunopress, ANP

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien