Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Ophef om blonde pruiken die speciaal voor Gay Pride worden verkocht

Blokker en Intertoys liggen onder vuur omdat ze pruiken verkopen die speciaal zijn bedoeld om te dragen tijdens Gay Pride. 

De ‘gay pruik blond’ zorgt voor veel verbaasde mensen, die vinden dat dit soort ‘stereotypering’ écht niet meer kan.

Advertentie

Het item wordt beschreven als een ‘glanzende blonde pruik voor heren’ en boven de foto’s staat de term ‘gay pruik’. Direct stroomden de negatieve reacties binnen à la: “Schaam je diep Blokker! Volgens mij kan dit niet meer!”. Ook belangenorganisatie COC spreekt zich uit: “Het is een treurig stereotype.”

Offline
Inmiddels zijn de pruiken niet meer te koop: de winkels hebben de pruik offline gehaald. Een woordvoerder van de COC: “Het is jammer dat we dit anno 2018 nog uit moeten leggen. Het COC heeft meteen een klachtmail naar de winkels gestuurd en de advertentie is van de website gehaald. Ook een woordvoerder van Blokker reageerde: “Waarschijnlijk is er in het kader van Amsterdam Pride een commerciële naam aan de pruik gegeven. Dit is erg ongelukkig.”

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Girls just wanna have SUN
Girls just wanna have SUN
24,95

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Blokker

De Dag Nadat Vervolg 51 – Ik een gemeen sinterklaasgedicht kreeg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien