Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

8 aparte dingen die Queen Elizabeth áltijd meeneemt op reis

De koningin van Engeland is niet vies van reizen, ze bracht in haar regeerperiode 271 keer een bezoek aan het buitenland. Natuurlijk heeft ze daarbij bagage nodig, maar deze items van de Queen zijn wel héél bijzonder.

Een reis staat of valt bij een goede koffer en dat is voor de Queen niet anders. Daarom gebruikt ze al sinds haar huwelijksreis in 1947 het merk Globe-Trotter. Deze koffers zijn trouwens ook onder andere royals populair, William en Kate gebruiken altijd een set koffers van dit merk.

 

Advertentie

View this post on Instagram

 

An Autumn Embarkation awaits: Globe-Trotter’s AW18 Toscana collection is now available online #GlobeTrotter1897 #Toscana Photographed at @thegrovehotel

A post shared by Globe-Trotter (@globe_trotter1897) on


Een zwarte jurk
Een little black dress komt altijd van pas, of je nou een feestje gaat vieren of op zakenreis gaat. Niet heel gek dus dat koningin Elizabeth ook altijd een zwarte jurk meeneemt waar ze ook heen gaat, toch? Eigenlijk is de reden achter het meenemen van deze garderobe veel triester dan je zou verwachten. Toen Elizabeth in 1952 haar vader verloor was ze op reis in Kenia. Omdat de dood van haar vader onverwacht was en royals over het algemeen geen zwart dragen, had ze geen gepaste kleding bij zich op het moment dat ze terugkeerde in Engeland. Ze moest bij terugkeer daarom wachten in het vliegtuig tot er een gepaste outfit gebracht werd. Sindsdien is het protocol dat alle royals een zwarte outfit meenemen op het moment dat ze op reis gaan.

Queen elizabeth rouw

Een flesje drank
Volgens bronnen gedijt de Queen het beste bij een vaste routine en haar alcoholgebruik blijkt daar ook onder te vallen. Zo zou ze dagelijks vier glazen alcohol nuttigen. Een gin & Dubonnet (zoete aperitiefwijn) vóór de lunch, een glas wijn tijdens de lunch, een martini in de namiddag en een glas champagne om de dag af te sluiten. Volgens Margaret Rodes, de nicht van Elizabeth, zou ze nooit op reis gaan zonder haar eigen alcoholvoorraadje.

gin-tonic
Theemomentje
Maar alcohol is niet de enige versnapering die met de Queen meereist. Volgens een van haar adviseurs maakt de Queen altijd tijd voor de typisch Engelse gewoonte: afternoon tea. Volgens hem zou ze deze traditie nooit overslaan en zou ze dan ook altijd scones en fruitgebakjes meenemen tijdens haar trips.

kopje thee

Eigen toiletrol
Om de koningin altijd te kunnen voorzien van comfort is er altijd een voorraad toiletrollen aanwezig tijdens haar reizen. Eigenlijk niet zo heel gek, toch? Het zijn net mensen, die royals.

Wc-papier Libelle

Véél personeel
Misschien herinner je je de ‘solo’trip van de koningin en haar kersverse schoondochter Meghan Markle nog. Toch is een tripje voor de Queen nooit echt helemaal solo. Ze heeft namelijk elke reis zo’n 34 man personeel bij zich. Onder deze entourage bevinden zich secretarissen, stylisten, een kapper, bodyguards en persoonlijke assistenten.

elizabeth-staff

Medicatie
Ondanks haar hoge leeftijd is de koningin nog altijd in goede gezondheid. Met al dat reizen is het belangrijk om in goede conditie te blijven, daarom gebruikt Elizabeth tijdens verre reizen een homeopathisch snoepje gemaakt van gerstesuiker tegen jetlags.

gerstesuiker-snoepje

Bloed  
Misschien wel het bijzonderste item dat altijd mee op reis gaat met de Queen is bloed. Overigens niet naar alle landen, maar wel naar de landen waarvan het niet zeker is dat er ‘betrouwbaar’ bloed te krijgen is. Er wordt niet alleen aan Elizabeth gedacht, maar ook voor haar man prins Phillip is er altijd een zak bloed voorhanden mocht er met spoed een bloedtransfusie nodig zijn.

bloedtransfusie

Had jij verwacht dat er zoveel mee op reis moest met Queen Elizabeth?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The List. Beeld: iStock/ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien