Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Vrouw deelt rake foto’s van gênante reacties op straat op haar lichaam

De Amerikaanse kunstenares Haley Morris-Cafiero (43) kampt met overgewicht. Dat vindt ze zelf niet erg, maar voorbijgangers in het dagelijks leven wel als we haar fotoreeks mogen geloven.

Voor één van haar fascinerende kunstprojecten, genaamd Wait Watchers, registreert ze al een tijd hoe mensen op straat naar haar kijken. De meest schokkende foto’s deelt ze op haar social media, in boeken of bij exposities.

Advertentie

Anorexia
Waar Haley tegenwoordig kampt met overgewicht, deed ze dat in haar tienerjaren met anorexia. Ze was in die periode broodmager. Dat maakte ook dat ze minder actief was, en dus in de loop der jaren steeds zwaarder werd. Dat vindt ze niet erg. Sterker nog: ze zet haar lichaam juist in voor een pijnlijk maar tegelijk ook fascinerend project. Haley vertelde aan Amerikaanse media dat ze tevreden is met haar lichaam en niet van plan er ook maar iets aan te veranderen.

Lichaamstaal
Voor haar project zet ze haar op afstand bedienbare camera ergens op een statief en gaat vervolgens poseren. Ze beschrijft op haar website: “Ik probeer tijdens zo’n experiment mijn omvang extra te accentueren door bijvoorbeeld raar of lelijk te gaan staan, verkeerde kleding aan te trekken of een ijsje te eten. Naderhand kijk ik op de foto’s naar de lichaamstaal van voorbijgangers. Soms weet je niet wat je ziet!”

Niet boos
Met haar project schopt ze niet tegen de maatschappelijke normen en waarden en is dus ook niet boos op voorbijgangers die, al dan niet bewust, negatief op haar reageren. Ze wil vooral het gesprek gaande houden over de reacties van de mensen, en wat de harde werkelijkheid is. “Wie mijn foto’s aanschouwt, is als het ware getuige van gênante momenten die vervolgens ook nog leerzaam zijn.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#TateChallenge I perform for the camera by doing mundane acts in public and documenting the scene. #performanceart #waitwatchers #thegaze

Een bericht gedeeld door Haley Morris-Cafiero (@hmorriscafiero) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Photoworks (@photoworks_uk) op

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien