Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Nederlandse volk valt over stilzwijgen koningin Máxima in videoboodschap

Het koningspaar heeft woensdag een videoboodschap naar buiten gebracht naar aanleiding van hun vakantie in Griekenland. In de video bieden ze hun excuses aan het volk aan, maar alleen koning Willem-Alexander is aan het woord. Het stilzwijgen van koningin Máxima valt echter niet bij iedereen in goede aard.

Dat blijkt uit een stortvloed aan berichten op Twitter.

Advertentie

Excuses

Vrijdag bleek dat koning Willem-Alexander en zijn gezin naar Griekenland waren vertrokken om daar vakantie te vieren. Dit schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat Nederlanders juist het advies kregen wegens corona zoveel mogelijk in het land te blijven. Na de stortvloed aan kritiek die ze kregen van het volk, besloten ze hun vakantie af te breken. Woensdag deelde het koningspaar een persoonlijke video, waarin ze hun excuses aanbieden.

Zwijgende echtgenoot

In de video is koning Willem-Alexander de enige die praat, terwijl koningin Máxima naast hem zwijgend de camera in kijkt. Dit wordt door vele Nederlanders dan ook opvallend en zelfs ‘teleurstellend’ en ‘ouderwets’ genoemd. Op Twitter verschijnt een stortvloed aan berichten, waarin voornamelijk naar voren komt dat men het gek vindt dat onze koningin níks zegt. “Jammer dat ze de rol van zwijgende echtgenoot op zich neemt”, schrijft iemand.

Lichaamstaal onder de loep

Ook wordt de videoboodschap door velen als onoprecht bestempeld. En dus nam AD lichaamstaalexpert Denise Dechamps in de arm om de lichaamstaal van het koningspaar onder de loep te nemen. Volgens haar is de emotie van Máxima oprecht. Ze ziet voornamelijk verdriet, teleurstelling en spijt op het gezicht van de koningin. “De emoties zijn duidelijk op haar gezicht te zien. Zulke micro-expressie valt niet te faken. Dan zou ze echt een topactrice zijn”, verklaart Dechamps.

Neutrale blik

De ietwat glazige uitdrukking van Máxima heeft een duidelijke reden, meent non-verbale strategie analist Herman Ilgen. “Zij heeft normaal veel expressie in haar gezicht, maar kijkt neutraal. Probleem is uiteraard dat ze niet praat en er stil bij zit. Voor haar is het niet gemakkelijk om zo gecontroleerd te zijn”, aldus Ilgen.

Reacties

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Mediacourant, AD. Twitter. Beeld: Brunopress

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien