Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit is waarom Kate en Meghan vaak groen dragen tijdens koninklijke reizen

Zowel Meghan Markle als Kate Middleton treden in de voetsporen van prinses Diana als het gaat om de kleur kleding die de hertoginnen dragen tijdens hun koninklijke reizen.

Meghan en Kate dragen namelijk allebei regelmatig de kleur groen. En dat blijkt een strategische keuze te zijn, aangezien groen volgens het islamitische geloof een krachtige en symbolische kleur is.

Advertentie

Tinten groen
Groen wordt beschouwd als de favoriete kleur van profeet Mohammed, die naar verluidt een tulband en mantel in de kleur heeft gedragen. Bovendien wordt in de Koran gezegd dat zij in de hemel ‘groene kleding van fijne zijde dragen’. Daarom droegen prinses Diana, Kate en Meghan verschillende tinten groen bij het bezoeken van religieuze plaatsen om het geloof te eren, en bedekten ze hun hoofd uit respect.

Moskee
Prins William en Kate zijn afgelopen week 5 dagen op staatsbezoek geweest in Pakistan. Groen is ook de nationale kleur van Pakistan en tijdens een bezoek aan de 17e-eeuwse Badshahi-moskee in Lahore droeg Kate dan ook een turquoise Franse chiffon met gouden borduurwerk. Eerder deze week droeg Kate een groene Jenny Packham-jurk vol pailletten.

Diana had een soortgelijke outfit gedragen voor haar bezoek aan dezelfde moskee in 1991. En Meghan droeg groen toen ze leden van de Auwal-moskee in Zuid-Afrika ontmoette tijdens haar 10-daagse koninklijke tour.

Kate Middleton in een turquoise shalwar kameez bij de 17e-eeuwse Badshahi-moskee in Lahore

Kate in een groene Jenny Packham-jurk naast William in een traditionele sherwani in Pakistan

Diana in een soortgelijke outfit tijdens haar bezoek aan de Badshahi-moskee in Lahore in 1991

Meghan Markle in een legergroene jurk toen ze leden van de Auwal-moskee in Zuid-Afrika ontmoette tijdens haar 10-daagse koninklijke tour 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sun. Beeld: ANP

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien