Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Om déze reden wordt er geld ingezameld voor acteurs uit 'Pippi Langkous'

Wie kent haar niet: Pippi Langkous, het grappige meisje met de rode vlechten? Samen met haar vriendjes Tommy en Annika werd ze door een televisieserie in de jaren ’60 wereldberoemd. Nu wordt er volop geld opgehaald voor de drie acteurs uit de serie.

Zakcentje
De reden? Ze hebben nooit van het succes van de verfilmingen geprofiteerd. Dat vertelde de Zweedse actrice Inger Nilsson in de krant. Zij speelde 50 jaar geleden de rol van Pippi. Daar kreeg ze toen slechts een zakcentje voor, omdat ze nog zo jong was. Ook de herhalingen en verkoop van dvd’s leverden haar niks op. Daarnaast heeft de actrice na Pippi nooit meer een andere grote rol gekregen. Regisseurs bleven haar namelijk als Pippi Langkous zien.

Advertentie

Alsnog bedanken
De Nederlandse Heleen Bosma uit Deventer was erg onder de indruk van het verhaal van Nilsson en startte een crowdfundingsactie. “Op Facebook zag ik dat mijn oud-collega Marjan er ook door was geraakt. Samen bedachten we deze spontane actie. We roepen heel Nederland op om een paar euro te doneren voor de drie acteurs. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken. Met de royalties moeten miljoenen zijn verdiend. Het is zo sneu om te horen dat de acteurs zelf zijn afgescheept met een schijntje”, zegt Heleen.

Geen medelijden
Nilsson is erg verrast over de actie, maar geeft aan dat mensen geen medelijden met haar hoeven te hebben. “Ik heb werk en kan mijn huur gewoon betalen. Ik zie liever dat mensen geld doneren aan het Rode Kruis of doelen die kinderen in nood helpen”, zegt ze. Inmiddels staat de teller op ruim 15.000 euro.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien