Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Richard: "Seks is overgewaardeerd"

Cabaretier Richard Groenendijk (42) heeft een nieuwe theatershow, een eigen talkshow (‘De Jopie Parlevliet Show’) op RTL4 én een fijne relatie. 

Als er één ding is waar Richard Groenendijk van houdt, is het gezelligheid. “Als mijn vader vroeger naar voetbal ging, zat ik met mijn oma te breien en bakte mijn tante een appeltaart”, vertelt de cabaretier in een interview met Libelle.

Advertentie

Vilein
Het is zijn manier om de narigheid van de wereld buiten te sluiten. “Je hebt mensen die dingen maken, en mensen die daar commentaar op leveren. Naar die mensen heb ik veel te lang geluisterd. Maar weet je: het leven kan zo klaar zijn. De afgelopen 10 jaar ben ik vaker in een crematorium geweest dan in een bioscoop. Daarom wil ik nu anders leven, positiever.” De cabaretier gaat verder: “Ik heb ook geen Twitter meer, dat kostte me te veel tijd, en een fijne bijkomstigheid is dat je die rotzooi niet meer leest over jezelf. Ik kan best vilein zijn, maar ik heb niets met de hele tijd elkaar afmaken.”

“Ik ben heel tobberig, als iemand een half uur weg is, denk ik: nou, die is dood”

Lepeltje-lepeltje
Richard heeft al vier jaar een relatie met Marko. Trouw zijn is voor de cabaretier geen probleem. “Toen ik nog niet bekend was en geen relatie had, vond ik het ook al lastig om überhaupt iemand te scoren. Ik heb dat gewoon niet aan me hangen, joh. Ik vind sex vaak enorm overgewaardeerd. Het is natuurlijk mooi, maar intimiteit, elkaar vasthouden, acht uur lang lepeltje-lepeltje slapen – dat is het allermooist. Dus nee, ik vind het niet moeilijk om trouw te blijven.”

Het hele interview met Richard Groenendijk lees je in Libelle 22, die vanaf 22 mei in de winkels ligt.

Interview: Margot C. Pol. Bewerking: Helene van Santen. Beeld: Rossi&Blake

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien