Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

RIVM-directeur Jaap van Dissel: “Mensen worden nu ziek van nieuw type virus”

Het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus, is de afgelopen week flink gestegen. Maar dit blijkt een nieuw type van het coronavirus in opmars te zijn. 

Dat legt RIVM-directeur Jaap van Dissel dinsdag uit aan de Tweede Kamer.

Advertentie

Milde klachten

Het gaat om een nieuwe variant van het coronavirus die mildere klachten geeft. Dat klinkt natuurlijk positief, maar het maakt het wel een stuk ingewikkelder om mensen “te targeten”. Jaap van Dissel bedoelt hiermee dat het lastig is om te zien of mensen gewoon een griepje hebben of toch besmet zijn geraakt met een variant van Covid-19.

Flinke stijging

Van 4 tot en met 11 augustus kwamen er 4036 coronabesmettingen bij. Vergeleken met de week ervoor is dit een flinke toename. Toen was het aantal besmettingen ‘slechts’ 2588. Toch is het aantal ziekenhuisopnames wel gedaald deze week, van 44 naar 38. Afgelopen week zijn 9 mensen aan COVID-19 overleden, de week ervoor was dat 6.

Jongeren

De reden waarom er wel veel besmettingen, maar in verhouding niet zoveel ziekenhuisopnames zijn, komt doordat het vooral jongeren zijn die positief getest worden. Zij worden over het algemeen minder ziek van corona.

Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS, RIVM. Beeld: iStock

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien