Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Ouderen hebben straks allemaal een robotkat en de reden is heel mooi

Speelgoedmaker Hasbro en de Universiteit van Brown zijn bezig om een robotkat te ontwikkelen die mensen kan helpen om afspraken te onthouden en verloren spullen terug kan vinden. Daarmee zou deze robotkat bij kunnen dragen aan de strijd tegen dementie.

Er is dan ook 1 miljoen euro beschikbaar gesteld om dit idee verder uit te werken.

Advertentie

Praktische functies
Twee jaar geleden ontwikkelde Hasbro al zo’n robotkat die kan spinnen en aan pootjes kan likken. Deze kat wordt al gebruikt in bejaardenhuizen, maar heeft nog niet de praktische functies van de kat die nu ontwikkelt wordt. Deze kat zou naast reminders voor afspraken ook kunnen helpen om medicatie op het juiste moment in te nemen.

Prijs
Wanneer het eerste exemplaar van de kat te koop is, is nog niet bekend. Maar dat kan nog wel even duren. Het onderzoek is in volle gang en er wordt nog gekeken naar de precieze functies van de kat. En de prijs? Die zou volgens de makers zo’n paar honderd dollar zijn.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: iStock.

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien