Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Roel van Velzen vertelt openhartig over relatietherapie en scheiding

In de afgelopen 2 jaar verloor de 40-jarige Roel van Velzen zijn vader, schoonvader én ging hij na een relatie van 20 jaar scheiden van zijn vrouw Marloes. In de zware periode die volgde zat de zanger ‘op slot’ en lukte het hem niet om nieuwe muziek te maken. Relatietherapie heeft het probleem uiteindelijk opgelost.

“Als je muziek wil maken, moet je wel een bepaalde ‘state of mindhebben. Ik zat op slot”, zei de zanger donderdagavond bij Beau.

Advertentie

Toch zijn verhaal doen
In april 2019 kwam Roel met het nieuws naar buiten: hij en Marloes gingen in goed overleg scheiden. De reden voor de scheiding hielden ze liever privé, liet het management weten. Maar gisteren in Beau van Erven Dorens’ talkshow vertelde hij toch over de therapie die voorafging en de scheiding.

Communicatie
“Toen ik leerde om erover te praten, merkte ik dat de geest uit de fles was en dat er allemaal liedjes uitkwamen.” Er was nieuwe inspiratie voor muziek, maar helaas kwamen de twee wel tot de conclusie om uit elkaar te gaan. “Ik heb geleerd dat we gelukkiger zijn als we niet iedere dag in elkaars leven zijn.”

Als vrienden verder
Het was geen liefdesrelatie meer, vertelde hij tegen Beau, maar een mooie vriendschap. “Het was niet goed genoeg om te zeggen, ‘Goh, dan worden we maar samen oud’. Maar we hebben ook kunnen vaststellen dat we niet meer bij elkaar kunnen zijn.” Praten doen ze zeker nog wel, sterker nog, vertelde Roel: “Ze stuurde me nog: ‘Succes vanavond bij Beau’.”

Opposite Lover
En nu, na 3 jaar afwezigheid, komt de zanger weer met nieuwe muziek: Opposite Lover. Een nummer dat gaat over opnieuw uitvinden van jezelf. “Het gaat over jezelf kritisch aankijken en zien dat je eigenlijk een heel ander persoon bent dan je dacht.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL. Beeld: ANP

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien