Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Nederlands stel aangevallen door rottweilers: 'Het zijn moordmachines'

Een vreselijke gebeurtenis voor een echtpaar uit Tilburg. Het stel werd aangevallen door twee rottweilers.

Het werd een bloedige en doodenge toestand. Joop en Irmgard wisten niet wat ze meemaakten. “Ik dacht dat ik het er niet levend vanaf zou brengen”.

Advertentie

“Ik dacht dat ik het er niet levend vanaf zou brengen”, zegt Joop. Hij belandde zwaargewond in het ziekenhuis. De honden zaten eerst achter een hek. Joop en Irmgard hoorden de dieren wel blaffen, maar maakten zich aanvankelijk nog geen zorgen. Totdat ze merkten dat de honden ontsnapten door een gat in het hek.

“Ze kwamen op me af en ik werd meteen gegrepen. Ik had een kleine paraplu bij vanwege de felle zon. Die hield ik voor me, maar dat hielp niks. De honden waren veel te groot en te sterk. Ze beten in mijn armen en benen en ik viel op de grond. Ik kon alleen maar hard gillen.” De aanval duurde maar twee minuten, maar was hels. “Ik had heel veel diepe wonden. Op sommige plekken kon ik de spieren zien zitten. Het deed gruwelijk zeer. Ergens hoopte ik dat ik buiten bewustzijn zou raken, zodat ik het niet meer zou voelen.”

De baasjes van de honden hebben een ambulance gebeld en het echtpaar werd naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat nu beter met ze. De honden zijn inmiddels allebei afgemaakt.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: AD. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien