Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

RTL maakt zich zorgen over de gezondheid van Frits Wester

Televisiezender RTL maakt zich grote zorgen om de gezondheid en de toekomst van Frits Wester (57). Hij zou met een alcoholprobleem kampen, meldt AD op basis van bronnen. Hijzelf doet de verhalen af als onzin.

“Ik drink al bijna helemaal niet meer”, reageert de verslaggever op de kritieken na zijn televisieoptreden. Zijn drankconsumptie zou volgens hemzelf nooit een probleem zijn geweest. “Ik drink sowieso héél weinig.”

Advertentie

Duidelijkheid
Maar RTL zette het dagbericht van 19.30 uur van de gebeurtenis bewust niet online. Daarin verscheen de verslaggever ogenschijnlijk ‘dronken’ in beeld tijdens een uitzending over de strafzaak tegen Geert Wilders van RTL Nieuws. “Wij waren niet blij met deze uitzending”, zegt adjunct-hoofdredacteur Marc Schreuder van RTL Nieuws daarover. “Ik wil weten wat er aan de hand is.”

Hij maakt zich flink zorgen. “Want dit was niet goed. En de vorige keer ook niet.” Hij denkt daarbij terug aan de uitzending na het overlijden van oud-premier Wim Kok eind vorig jaar. Ook daarbij leek het dat de man een slokje te veel op had, en dat kreeg uiteindelijk meer aandacht dan het nieuws. Frits verdween toen korte tijd van de buis. Of hij in die periode professionele hulp kreeg, is niet bekend.

Niet waar
De reden dat er meerdere incidenten plaatsvonden kwamen volgens hemzelf door een ‘hongerklop’, een parasiet die in zijn huis leefde en onder z’n huid kroop, een jetlag en het plotseling persoonlijk moeten maken van een verhaal. Bij de laatste uitzending ging het mis omdat hij tussendoor was gaan slapen en moe was.

Onzin
Hij zegt dan ook dat er niks klopt van de speculaties. “Ik drink sowieso héél weinig. Ik ben ooit één keer met mijn stomme kop aangehouden in de auto toen ik iets te lang op het terras had gezeten met Jan Marijnissen. Dat is volgens mij alweer 15 jaar geleden. Verder: never nooit een probleem.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: ANP

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien