Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Ruud de Wild haalt keihard uit naar Jan Smit: "Wat jank je nou?"

Het protest van klimaatactivisten in Amsterdam begin deze week bracht Jan Smit op het idee om zelf ook te gaan protesteren, maar wel voor een héél ander doel: de zanger is namelijk van mening dat er te weinig Nederlandstalige muziek wordt gedraaid op de radio.

Ruud de Wild is het hier absoluut niet mee eens en stak dinsdagavond zijn mening niet onder stoelen of banken in de uitzending van RTL Boulevard.

Advertentie

“Met dikke knipoog”
Jan Smit werd live in de uitzending gebeld om te reageren op zijn actie voor meer Nederlandstalige muziek op de radio. Volgens de zanger bedoelde hij het allemaal niet zo serieus. “Eerlijk gezegd las ik bij Boulevard op de site dat Jan Smit woedend is op de Nederlandse radiostations. Dat hebben de media ervan gemaakt. Ik heb dit met een heel dikke knipoog gepost.”

“Wat zit je nou te janken?”
Ruud de Wild blijkt hier weinig van te geloven. “Wat zit je nou te janken, man?” zo haalt hij direct uit. “Hier, ik heb een lijstje meegenomen. MELL is een jonge zangeres uit Volendam, dat draaien wij bij De Wild in de Middag, 3JS’s, Kensington, Tino Martin, René Froger, Nick & Simon, Roxeanne Hazes, Tino Martin alleen, Nielson, Davina Michelle, Suzan & Freek, Duncan Laurence, Marco Borsato. Dat is mijn playlist van de afgelopen drie weken.”

Reactie Jan
Jan reageerde verbaasd: “Nee, ik zit helemaal niet te janken. Dat maak jij ervan. Kijk, ik maak gewoon met een kwinkslag een bericht waarin ik zeg dat wij massaal zouden kunnen protesteren, omdat onze muziek veel te weinig gedraaid wordt. Dat vind ik en dat is dan mijn knipoog. Dat jij daar dan zo’n ding van maakt… Dat zegt meer over jou.” Ruud is het ook daar niet mee eens: “Nee, de wereld staat in de fik, maak je druk over dingen waar je je druk over moet maken.”

“Nobel streven”
Jan Smit laat het er echter niet bij zitten. Na de uitzending haakt hij in op de tweet van ene Marliene. Zij schrijft: “Wat zit je nou te janken’, zegt Ruud de Wild tegen Jan Smit. Schaam je, Ruud de Wild en je ‘collega’s’ die als makke schaapjes stonden te lachen. Jammer dat niemand je corrigeert. Knap dat Jan Smit wel beleefd bleef. Ik had opgehangen namelijk.” Jan is het daar duidelijk mee eens en reageert: “Ik kom alleen maar op voor Nederlandstalige muziek. Niet meer dan een nobel streven!”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: ANP

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien