Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Ryanne van Dorst is onder het mes gegaan: ‘Eindelijk een echte vent’

Het lijkt erop dat zangeres en presentatrice Ryanne van Dorst (34) een geslachtsoperatie heeft ondergaan. Van Dorst deelde vanmiddag een foto van zichzelf in het ziekenhuis, waarbij ze ‘eindelijk een echte vent!’ schreef.

Haar manager wil nog weinig kwijt over de operatie. “Daarover maakt ze zelf meer bekend, of ik moet zeggen: daarover maakt híj meer bekend.”

Advertentie

Geen gevolgen
Volgens Ram Lauwrier, manager van Ryannes band DOOL, gaat het ‘redelijk goed’ met de zangeres. Hij bevestigt dat ze onder het mes is geweest en momenteel nog in het ziekenhuis herstelt. Haar situatie heeft geen gevolgen voor geplande optredens van de band, zo laat hij weten.

Hermafrodiet
Van Dorst is geboren als een hermafrodiet, wat betekent dat ze zowel mannelijke áls vrouwelijke geslachtskenmerken heeft. Op doktersadvies is op jonge leeftijd besloten een meisje van haar ‘te maken’, met operaties en hormonen. In het programma Geslacht! deelde ze 2 jaar geleden voor het eerst haar verhaal.

Minimale dosis hormonen
De zangeres liet toen weten ‘innerlijke rust gevonden’ te hebben. Ook vertelde ze dat ze nog maar een minimale dosis hormonen slikt. “Ik trek me niks meer aan van verwachtingen van anderen. De ene keer doe ik iets dat wordt geassocieerd met vrouwen, de andere keer iets wat ze mannelijk noemen. Soms voel ik me geen man en geen vrouw, soms allebei tegelijk. Ik sta erboven’’, zo vertelde ze aan de Volkskrant.

Ryanne in het ziekenhuis:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ryanne van Dorst (@ellebandita) op

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Instagram, ANP

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien