Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Scheermerk onder vuur na gebruik vol model in reclame

Er is vaak ophef over slanke modellen en dus zien we steeds vaker volle vrouwen in beautyreclames. Maar is Gilette Venus hiermee het randje overgegaan?

Het plussizemodel Anna O’Brien straalt voor een nieuwe reclame-uiting van het ontharingsmerk. Maar dat valt bij velen niet in goede aarde: “Dit is zo ongezond! Obesitas zorgt voor ziektes. Waarom zou je jongere meisjes een foto als deze laten zien? Een andere reden om jullie producten niet te kopen!” klinkt het.

Advertentie

Anorexia
“Er is geen reden om iemand die zwaarlijvig is te beledigen, maar er is ook geen reden waarom Gillette Venus obesitas zou aanmoedigen. Dit zou ook andersom zo zijn als ze een anorexiamodel zouden gebruiken. Ik wens het model dat ze goed hebben al het goede, maar Gillette zou beter moeten weten.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Zelfverzekerde dame
Anderen vinden het dan weer complete onzin: “Ze hebben nooit het woord ‘gezond’ genoemd! Ze laten een ander figuur zien dat van het leven geniet! Krijg je net zulke verontwaardigde reacties als een knap model plaatst met een alcoholisch drankje? Alcohol doodt elke dag mensen. Maar ik weet zeker dat je daar niet zoveel over hoort.”

Een ander schrijft: “Gek hoe velen van jullie ineens haar dokter zijn. Ze heeft het recht om in haar lichaam te bestaan in welke vorm dan ook en ze hoeft het niet te verstoppen totdat jij er comfortabel mee bent.”

Alle vormen
Het scheermerk heeft ondertussen besloten te reageren: “Venus is vastbesloten om alle vrouwen, met alle vormen, groottes of huidtypes te representeren en ALLE prachtige huidtypes zijn het waard om gezien te worden. We houden van Anna omdat ze volop haar leven leidt en van haar huid houdt, niet rekening houdend met de ‘regels’ die er zijn.”

Zin gekregen om net zo zelfverzekerd als Anna een bikini te dragen? Hier shop je een aantal vrolijke gele:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Today.com. Beeld: iStock

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien