Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden

De 27-jarige wereldkampioene shorttrack op de 500 meter Lara van Ruijven bleek vorige week een stoornis aan haar immuunsysteem te hebben. 29 juni belandde ze op de intensive care waar ze op 10 juli is overleden. 

Dit maakte schaatsbond KNSB bekend.

Advertentie

Onwel

Van Ruijven werd plotseling ziek tijdens een trainingskamp van de nationale selectie in de Pyreneeën. Ze was als wereldkampioene op de 500 meter druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe shorttrackseizoen. Toen zij onwel werd tijdens haar voorbereidingen is zij direct overgebracht naar de intensive care van een Frans ziekenhuis in Perpignan.

Complicaties

Vorig weekend ontstonden er complicaties. Zo kreeg Van Ruijven interne bloedingen en werd zij meerdere malen geopereerd. Ondertussen bleef haar toestand kritiek en werd ze kunstmatig in coma gehouden.

Een wonder

Haar familie en haar vriend hoopten op een wonder, maar Van Ruijven overleed op 10 juli in het ziekenhuis.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nos. Beeld: Brunopress.

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien